Punt divers

La catorzena edició de la Fira del Vi de Falset oferirà visites guiades al Castell del Vi, que obrirà portes l'estiu

La catorzena edició de la Fira del Vi de Falset comptarà enguany amb visites guiades al nou espai del Castell del Vi, que està pràcticament enllestit i obrirà portes aquest estiu. L'organització considera que aquestes primeres visites seran 'la prova de foc' per al nou equipament, un espai museístic centrat en la relació del Priorat amb el vi, ja que permetran copsar les impressions dels visitants i dels sectors implicats. Una altra de les novetats destacables d'aquesta edició de la Fira és la consolidació de la seva descentralització, ja que enguany es duran a terme més activitats paral·leles a diferents pobles de la comarca. L'Ajuntament de Falset preveu que visitin la Fira unes 13.000 persones.

El regidor de Festes, Promocions i Turisme de l'Ajuntament de Falset, Jordi Puxeu, ha explicat a l'ACN que, com que aquest 2009 'en principi es plantejava com a difícil, no s'ha buscat massa innovacions ni actes nous' en el marc de la Fira. No obstant, ha destacat l'obertura del Castell del Vi, que tot i que s'inaugurarà a finals de juny o principis de juliol, podrà ser visitat durant els tres dies de la Fira. 'Va néixer com un centre d'interpretació, però al final és un recull del que és la comarca i de com està lligada al món del vi', ha concretat Puxeu. El contingut del Castell del Vi es basa en 'el punt àlgid' que ha viscut el Priorat 'durant els últims cent anys, després d'una davallada que la va portar gairebé a la misèria', ha dit.Pel que fa a la consolidació de la Fira fora del mateix recinte firal, descentralització iniciada fa tres anys, Puxeu ha explicat que les activitats que es duran a terme a diversos pobles del Priorat pretenen 'potenciar els vins per altres vies'. Així, a banda del 'Tast amb llops', tercer tast de vins que es farà a Gratallops, enguany s'han incorporat un tast de Carinyenes a Porrera, un tast a Bellmunt del Priorat i la 'Nit de les Garnatxes' a Capçanes.Puxeu ha afegit que enguany la Fira ha passat a ser de tres dies (de l'1 al 3 de maig), aprofitant que el divendres és festiu, i ha apuntat que, com la previsió meteorològica 'de moment és bona', la organització espera 'com a mínim' la mateixa afluència de visitants que en l'edició del 2008, en què van passar per la Fira 13.000 persones. A més, ha dit que 'és una xifra que ratlla el màxim que es pot absorbir'.Finalment, el regidor ha explicat que les dues Denominacions d'Origen (DO) de la comarca (Priorat i Montsant) són, 'com sempre', una 'part activa en la organització de la Fira i hi tenen representació'. D'una banda, la DOQ Priorat durà a terme el tast de presentació de l'anyada 2007, amb el qual es podran conèixer les característiques dels vins de diversos cellers de la DOQ. Per la seva banda, la DO Montsant presentarà un sistema innovador per informar els consumidors dels seus vins. Es tracta de l'encriptació de l'etiqueta del vi per tal que el consumidor, mitjançant el telèfon mòbil i Internet, tingui més informació que la que hi cap en l'etiqueta.La inauguració oficial de la Fira del Vi tindrà lloc aquest dissabte a les onze del matí a l'Ajuntament de Falset i comptarà amb la presència del secretari de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu; i el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.