Punt divers

Castellolí presentarà un recurs de reposició contra el traçat que preveu l'Eix Transversal Ferroviari

L'ajuntament de Castellolí i diversos veïns del municipi presentaran al Departament de Política Territorial i Obres Públiques un recurs de reposició perquè la reserva de sòl prevista per l'Eix Transversal Ferroviari es faci en un altre lloc. Segons l'alcalde del municipi, Jesús Brugués, aquesta reserva passa per la zona oest del municipi de manera que afecta diverses masies habitades i també té un 'impacte paisatgístic important'. El municipi proposa que el traçat passi per sota el Parc Motor i l'abocador, de manera que no afectaria les masies i no dividiria el municipi. Brugués ha afirmat que durant el període d'al·legacions, van presentar aquest traçat alternatiu però 'no es va tenir en compte'.

El passat 11 de gener, la Generalitat va aprovar el Pla Director Urbanístic que ja permet fer les reserves de sòl necessàries. Segons Brugués, la reserva de sòl que preveu l'Eix Transversal Ferroviari afectaria 'de ple quatre habitatges', ja que el traçat 'passa a menys de 50 metres'. A més, l'alcalde afirma que aquesta reserva afecta dos paisatges que 'valdria la pena preservar'. Una de les veïnes afectades, Alba Osuna, ha explicat que hi ha 'molts veïns afectats' i que el traçat passa a prop de moltes masies, cosa que provocarà 'molt soroll'. Segons Osuna, el traçat també afecta 'zones agrícoles' i 'molta gent viu d'això'. Els veïns, a títol particular, també volen presentar el màxim de recursos de reposició possibles per mostrar la seva oposició a l'actual traçat. Osuna ha explicat que han repartit informació per totes les cases de Castellolí informant de la situació per recollir el màxim de suport possible. Brugués ha explicat que a banda de l'afectació de la reserva de sòl de l'Eix Transversal Ferroviari, el municipi també està afectat pel nou traçat de l'autovia i el traçat de la C-15. Segons l'alcalde, la proposta que presenta l'Ajuntament és més 'suau' pel què fa a les 'interferències'. L'alcalde de Castellolí ha expressat que aquest és l''últim tràmit administratiu' que els queda, i 'confien' que el Departament els escoltarà . Si no és així, l'alcalde ha explicat que el següent pas seria presentar un recurs al Tribunal Contenciós Administratiu. Aquest és el segon municipi anoienc que té intenció de presentar un recus de reposició. Òdena va decidir presentar-ne un la setmana passada, ja que el traçat que preveu l'Eix Transversal Ferroviari passa pel mig del sòl que el Pla Director de la Conca d'Òdena té reservat pel futur polígon industrial de la Zona Franca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.