Punt divers

La calor i les pluges avancen l'inici de la verema als cellers de la Denominació d'Origen Pla de Bages

La florida avançada del mes de juny, les calorades de les darreres setmanes i les pluges d'aquesta han fet començar uns deu dies abans del que és habitual la verema a les vinyes de la Denominació d'Origen Pla de Bages. Els cellers han iniciat aquesta setmana els treballs de recollida de raïm amb varietats com el chardonay i el gewürtztraminer i continuaran amb el macabeu i el tempranillo. Aquesta serà una verema considerada 'mitjana' pel que fa a la quantitat de raïm que es preveu recollir, una mica menys de dos milions de quilos. Els enòlegs consideren que el raïm serà de molt bona qualitat. Si se segueix el ritme actual, la recollida del raïm als cellers bagencs acabarà cap a finals d'octubre.

A la Denominació d'Origen Pla de Bages també es veremaran varietats com el sauvignon blanc, l'ull de llebre, el merlot, el syrah, el picapoll, el cabernet franc, la garnatxa i el cabernet sauvignon. Segons el secretari de la Denominació d'Origen Pla de Bages, Joan Francesc Baltiérrez, la pluja d'aquests darrers dies ha anat molt bé perquè 'els ceps estaven una mica estressats hídricament'. Precisament, l'avançament de la verema s'ha hagut de fer per una florida que ja es va avançar quinze dies, però també perquè la calor intensa de les darreres setmanes ha afectat el raïm. Les pluges d'aquesta setmana hauran estat favorables per les varietats negres més tardanes, com el cabernet sauvignon o el cabernet franc, però hauran arribat una mica tard per varietats com el merlot, expliquen els enòlegs dels cellers. L'aigua que ha caigut servirà per refrescar l'ambient i per completar de forma correcta les maduracions, afegeix l'enòleg de Masies d'Avinyó, Joan Soler. Els experts consideren que aquesta serà una bona anyada als cellers bagencs, perquè ha estat una campanya amb un hivern amb aigua, un estiu sec i poques malalties a les vinyes. Serà una verema superior a la de l'any passat i es calcula que es podran recollir una mica menys de dos milions de quilos de raïm entre els deu cellers que formen part de la Denominació d'Origen.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.