Punt divers

Ausàs diu que Centre d'Interpretació Lluís Companys neix per cobrir una mancança social i nacional

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha explicat que el Centre d'Interpretació Lluís Companys neix amb la voluntat de cobrir una mancança social i nacional, ja que encara no existeix cap centre que tingui com a objectiu principal la difusió de la trajectòria vital i política del president Companys. Ausà, ho ha assenyalat al monument en memòria de Companys ubicat a el Tarròs (Tornabous, Urgell), el poble natal del president afusellat pels franquistes. El centre, que ha estat presentat aquest dijous, s'ubicarà a pocs metres del monument, estarà finançat amb els fons Feder i es preveu finalitzar abans de finals de 2010.

Segons el conseller Ausàs, al Centre d'Interpretació Lluís Companys s'hi explicarà com el president, davant d'unes situacions extremes, va saber mantenir-se ferm en les seves conviccions en favor de la democràcia, la catalanitat i la justícia social, fins al final. La raó principal d'ubicar el centre al Tarròs és que aquesta població és on va néixer el president. Al poble hi ha també la seva casa pairal.De fet, el projecte està pensat i dissenyat per reivindicar i perpetuar la memòria de la vida i l'obra de Lluís Companys; explicar una etapa cabdal de la història de Catalunya; estimular la formació crítica dels ciutadans, la difusió dels valors democràtics i la consecució d'un món més just i més lliure; potenciar culturalment, turísticament i econòmicament el territori natal de Companys; i integrar el centre en una futura xarxa de dinamització turística.L'edificació del centre d'interpretació, de disseny modern i polifuncional, té un total de 353 metres quadrats i comptarà amb un espai destinat a una exposició permanent dedicada a la figura, obra i època de Lluís Companys. L'edifici comptarà també amb una àmplia recepció, una botiga amb productes de la terra i material relacionat amb l'exposició, un bar i una zona interactiva amb ordinadors de consulta per als visitants.L'exposició permanent serà el nucli del centre i es realitzarà a partir d'audiovisuals i tecnologia informàtica interactiva, de manera que la informació continguda no serà estàtica sinó que podrà ser enriquida i ampliada periòdicament. L'exposició estarà formada per plafons explicatius, un espai de projecció d'audiovisuals, vitrines amb documents didàctics i itineraris dels llocs més significatius de la vida del president Companys.El projecte del centre també preveu una biblioteca Lluís Companys, amb un recull dels principals llibres existents sobre la seva persona, i un centre d'interpretació visual, que es podria visitar virtualment, des de casa, amb connexió a Internet.Aquest projecte és un dels 29 que es realitzen a la demarcació de Lleida amb el finançament dels fons Feder. La despesa del centre d'interpretació Lluís Companys és de 942.747,70 euros i rebrà un finançament de 471.373,85 euros del Departament de Governació a través del Feder.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.