Punt divers

El centre d'interpretació Francesc Macià de les Borges Blanques s'inaugurarà al mes de juliol

Les Borges Blanques (Garrigues) inauguraran el pròxim mes de juliol, el centre d'interpretació Francesc Macià. Les obres de l'edifici i la remodelació de la plaça Ramon Arqués, on es troba situat, s'acabaran al mes de març, i la inauguració es preveu pel mes de juliol. El projecte té un pressupost d'un milió i mig d'euros del qual, el milió està destinat a les obres de l'edifici i la plaça i mig milió d'euros es dedicaran al projecte museístic de l'edifici. L'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, ha explicat que el centre té la voluntat de donar a conèixer la trajectòria personal de Francesc Macià i el catalanisme republicà dels anys 20 i 30 del segle vint.

Estradé ha destacat la importància del que va ser president de la Generalitat, Francesc Macià, en aquest poble, perquè va ser Diputat per les Borges Blanques durant vuit legislatures entre l'any 1907 i 1923. Estradé també ha explicat que la intenció és recuperar la memòria històrica dels ideals que durant molts anys van estar perseguits i que encara segueixen vigents, d'una Catalunya independent, sobirana, progressista i laica amb un pes propi a Europa, i de la gent del territori que van acompanyar a Francesc Macià. El centre d'interpretació vol ser una eina pedagògica amb continguts interactius i vídeos per explicar d'una forma accessible, d'ón bé el catalanisme republicà. En aquest sentit l'alcalde afirma que les visites aniran adreçades a persones catalanistes, turistes interessats en la història i la identitat, i escoles que estiguin estudiant aquell període històric. Al centre també s'hi podran observar diversos objectes personals de Francesc Macià. A la visita de les obres hi ha assistit el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, el director dels serveis territorials d'Innovació, Universitats i Empresa, Vidal Vidal i l'alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.