Punt divers

La tèxtil Trebortex de Massanes presenta un ERO temporal que afecta als 101 treballadors de la planta

COMARQUES GIRONINES

L'empresa Trebortex, que es dedica a fabricar teixits pel sector de l'automòbil, ha presentat als serveis territorials de Treball un Expedient de Regulació d'Ocupació temporal que afectarà als 101 treballadors, és a dir, a tota la planta de Massanes (Selva). Segons ha informat la Cadena Ser, es tracta d'una aturada temporal de 27 dies que l'empresa demana aplicar durant els set primers mesos de l'any, és a dir, fins al juliol. La directora dels serveis territorials de Treball, Núria Arnay, ha explicat que l'expedient encara s'ha de començar a negociar amb els sindicats i el comitè d'empresa i que no hi ha res definitiu.

La petició de suspensió temporal dels contractes es va presentar a Treball el passat 15 de gener i ara s'ha iniciat el període de consultes en què empresa i comitè han d'arribar a un acord. En cas que no sigui així, la Inspecció de Treball haurà de fer un informe per confirmar que les causes que al·lega l'empresa són certes i fer de mediador per aconseguir un acord.

A més de Trebortex, en el què va d'any també ha presentat un ERO l'empresa Soskai de les Preses -que fabrica productes de plàstic, com ara taules i cadires- i té una plantilla d'uns 115 treballadors. En aquest cas, l'empresa al·lega per presentar l'ERO que la nevada del passat 26 de desembre els va esfondrar un sostre de la nau que tenen al polígon industrial.

Arnay també ha explicat que l'empresa Hutchinson de Palamós ha demanat una ampliació dels dies que vol aturar la producció però no ha concretat els termes de la proposta ja que aquesta decisió s'ha de negociar amb els treballadors encara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.