Punt divers

La Vall d'en Bas aprovarà una moció en suport a una consulta independentista impulsada per entitats

Les dues úniques forces polítiques amb representació a l'ajuntament de la Vall d'en Bas, CiU i ERC (a l'oposició), aprovaran de forma unànime en el ple d'aquest dimecres una moció conjunta en suport a aquelles entitats que vulguin impulsar una consulta independentista. Els presidents de les dues forces, que a més són presidents comarcals dels seus respectius partits, coincideixen en què va ser fàcil arribar a un acord i la previsió és que demà sigui un pur tràmit. El fet que a la moció no facin esment a la plataforma Garrotxa Decideix, constituïda formalment ahir dilluns, es deu a un problema de calendari.

Els plens d'aquesta població són trimestrals i tot just ahir dilluns al vespre es van constituir de forma oficial i per tant fora del termini per poder incloure'l a la moció de demà. La Vall d'en Bas es converteix en el primer ajuntament garrotxí que aprova una moció en suport a aquelles entitats que vulguin impulsar una consulta independentista. El fet de ser els primers no és res més que una 'qüestió de calendari', segons explica el regidor d'ERC, Jaume Cabanyes. 'Serà dins el marc global de tota la garrotxa amb Garrotxa Decideix, però el ple és cada tres mesos i si anàvem molt enllà potser faríem tard', explica. Cabanyes destaca també que va ser 'molt fàcil' posar-se d'acord les dues forces polítiques i elaborar una moció conjunta. CiU compta amb un total de 8 regidors i ERC, 3. Es dóna el cas que tant l'alcalde de la Vall d'en Bas com aquest regidor són els presidents comarcals dels dos partits. L'alcalde Miquel Calm explica que aquest fet no té més transcendència perquè 'tothom és lliure d'elegir el més oportú' i en funció de la voluntat de la gent del poble i les entitats. Personalment, considera que 'la gent s'ha de poder expressar lliurement' i això 'no hauria de fer por a ningú'. Jordi Gasulla, un dels portaveus de la plataforma Garrotxa Decideix, creada aquest dilluns al vespre, amb l'esperit d'impulsar les consultes sobre la independència de Catalunya als diferents muncipis de la Garrotxa en els pròxims mesos, explica que ja tenien constància de la intenció de la Vall d'en Bas d'aprovar-la aquesta setmana i afirma que 'com més aviat' es pronunciïn els municipis en favor, millor. La plataforma exposarà el seu calendari i el llistat d'entitats que en formen part dilluns de la setmana que ve.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.