Punt divers

El Ministeri d'Indústria fixa en 2.500 metres la distància per ubicar un parc eòlic marí a la costa de l'Ametlla de Mar

El Ministeri d'Indústria ha estimat, tres anys després, les al·legacions interposades per l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) contra el projecte de parc eòlic marí de l'empresa Explotaciones Ecológicas del Viento S.L. Aquest preveia la instal·lació de divuit aerogeneradors de tres megawats de potència i 80 metres d'alçada a 500 metres de la costa, ocupant una superfície de 306 hectàrees que és el doble de l'actual nucli urbà de l'Ametlla. Amb tot, el Ministeri d'Indústria no descarta nous projectes de parcs eòlics marins a la costa i fixa una distància mínima de 2.500 metres com a condició. L'Ametlla de Mar ja ha anunciat que s'oposarà a qualsevol projecte de parc eòlic marí al territori.

Les al·legacions es van presentar el 8 de juny del 2006 després que dos dies abans el ple de l'ajuntament rebutgés per unanimitat la instal·lació del parc eòlic. El consistori va argumentar per oposar-se l'afectació a l'activitat pesquera i turística, el paisatge i el patrimoni natural, especialment el fons de posidònia, i la navegació entre d'altres activitats. Amb tot, qualsevol empresa que vulgui instal·lar aerogeneradors davant la costa ebrenca ha d'iniciar un projecte de nou i complir les noves condicions que el Ministeri ha posat que en aquest cas són que els aerogeneradors s'instal·lin a 2.500 metres de la costa. Tot i això, l'Ametlla de Mar ja ha anunciat que continuarà al·legant contra tots els projectes que es presentin amb l'objectiu d'ubicar parcs eòlics marins a la zona. El regidor de Medi Ambient, Xavier Llambrich, ja ha deixat clar que s'ha assolit una 'victòria parcial' perquè el Ministeri possibilita aquestes instal·lacions a 2.500 metres de la costa. 'Continuarem lluitant perquè el parc no es posi i, si ho fan, al menys que no representi cap impacte negatiu per al municipi', ha afegit el regidor. El projecte de l'empresa Explotaciones Ecológicas del Viento S.L. va ser admès a tràmit pel llavors ministeri competent, el de Medi Ambient, el mes de maig del 2006. Des de la seva presentació, tant la Confraria de Pescadors com l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar havien mostrat la seva oposició a la instal·lació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.