Jutgen un policia local de Barberà del Vallès per haver mort un lladre d'un tret

L'Audiència de Barcelona va jutjar ahir el policia local de Barberà del Vallès Miguel Chica, acusat d'haver mort d'un tret un suposat lladre en disparar contra el cotxe en què aquest circulava amb els seus còmplices, el 2005. La fiscalia acusa l'agent d'homicidi imprudent i demana que el condemnin a dos anys de presó, petició que l'acusació particular eleva a quatre anys de presó.

Els fets van passar la matinada del 31 de gener del 2005, quan l'acusat i el seu company de patrulla intentaven evitar un robatori en un camió estacionat al polígon industrial Santiga de Barberà. L'agent va explicar ahir que quan va baixar del cotxe, amb la pistola a la mà, un dels vehicles suposadament implicats en el robatori va intentar atropellar-lo i després es va dirigir cap al seu company, que estava arrestant un dels lladres. Segons va dir l'acusat, en aquell moment va pensar que els ocupants del cotxe volien atropellar o ferir el policia i va disparar dues vegades contra una de les rodes posteriors del cotxe per protegir el seu company. Segons la fiscalia, una bala va canviar de direcció, va travessar la xapa metàl·lica del maleter i va impactar contra la víctima, que estava asseguda al seient del copilot. L'acusació particular considera que el policia va disparar de manera intencionada contra la víctima, mentre que l'advocat defensor va atribuir els fets a la «mala sort» i va mantenir que l'agent només complia amb el seu deure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.