Punt divers

PSC-Progrés de Peramola denuncia que l'alcalde no permet que l'oposició consulti els pressupostos

ALT PIRINEU I ARAN

El grup del PSC-Progrés ha denunciat que l'alcalde ha convocat un plenari extraordinari urgent amb menys de 24 hores per evitar que es pogués consultar el pressupost del 2009. Per aquest motiu, el grup del PSC-Progrés a l'Ajuntament de Peramola ha demanat que se suspengui l'aprovació dels pressupostos del 2009 en 'no haver pogut consultar el seu contingut'. Segons expliquen en un comunicat, l'equip de govern va convocar un plenari extraordinari amb caràcter d'urgència amb menys de 24 hores per 'evitar que l'oposició al consistori pogués tenir accés a la informació del plenari més important de l'any'.

PSC-Progrés explica que aquest plenari extraordinari i urgent es va convocar el dimecres de la setmana passada a la tarda amb la intenció de celebrar-se el dijous de la mateixa setmana i afegeixen que 'amb aquesta maniobra cap regidor del consistori va poder consultar la proposta que s'havia de sotmetre a votació'. Segons Progrés, el plenari de pressupostos 'és el més important de l'any i, per tant, cal entregar la proposta, com a mínim, uns quinze dies abans de la celebració del plenari per a la seva votació'. Per això denuncien que amb aquesta actuació, 'l'alcalde de Peramola ha privat a l'oposició del dret a la informació del municipi amb un dels temes més importants com són els comptes municipals'.

Durant el plenari, el grup de Progrés va manifestar la seva oposició al procediment d'aprovació dels pressupostos i va demanar que 'es posposés la seva votació fins que se seguis els procediment lògic i normal'. De tota manera expliquen que aquesta sol·licitud 'no va ser atesa i es van aprovar els pressupostos unilateralment'. Segons el portaveu del grup municipal del PSC-Progrés, Fermí Tordesillas 'una vegada més veiem com no es compleixen els mínims per a poder desenvolupar la nostra feina dignament i es prenen decisions de dubtosa legalitat'. Tordesillas ha afegit que 'cap ajuntament de Catalunya que funcioni correctament aprova els pressupostos amb menys de 24 hores'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.