Punt divers

La cessió del Castell de Sant Jordi a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar convertirà l'espai en una gran zona verda

Prop de 2.000 persones han presenciat aquest diumenge al matí a l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) la cessió del Castell de Sant Jordi i dels terrenys que l'envolten per part dels actuals propietaris, la família Magrané, a l'Ajuntament. L'alcalde del municipi, Andreu Martí, ha qualificat aquesta diada d''històrica' pel significat que té que el castell de Sant Jordi retorni al poble. L'alcalde ha explicat que, gràcies a una inversió de quasi 2 MEUR finançada pel ministeri de Medi Ambient, l'espai actual es convertirà en una 'gran' zona verda que millorarà la connexió entre les diferents cales que hi ha al voltant del castell.

La diada ha començat amb una caminada popular que ha sortit des de l'Ajuntament per arribar una hora després a la platja de Sant Jordi on l'organització ha preparat una sardinada popular. Entre les principals novetats que presenta aquesta edició cal destacar l'exposició de fotos i cartells que recorden les diades celebrades les anys anteriors, l'actuació del grup La Batucada i la mateixa sessió del castell al poble. Després d'aquests actes programats, han continuat les activitats consolidades per a aquest dia com el concurs de paelles que enguany ha ofert tres premis de 150, 120 i 100 euros així com diferents actuacions musicals i activitats per tots els membres de la família.Cal recordar que aquesta diada estava prevista pel dia 26 d'abril, just després de la diada de Sant Jordi. Tot i així, el mal temps va fer ajornar la festa lúdica. Segons han explicat des de l'Ajuntament, la iniciativa de recuperar la gestió del castell de Sant Jordi va sorgir per part d'algunes persones el 1982 perquè tots els usuaris de les platges i cales de l'Ametlla de Marc poguessin accedir al castell.  Aquesta iniciativa es va anar convertint en una 'jornada de germanor i diversió' a la que cada cop s'afegia més gent fins fer-se multitudinària sense perdre però el seu 'sentit primigeni'.     


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.