Punt divers

Agricultura avança les obres del regadiu Xerta-Sénia i adjudica el tercer tram del canal

TERRES DE L'EBRE

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha adjudicat, a través de l'empresa pública Regs de Catalunya (REGSA), les obres d'adequació del tercer tram del canal Xerta-Sénia. Aquestes obres formen part de l'actuació que permetrà regar 16.480 hectàrees del Baix Ebre i Montsià. L'import d'adjudicació de les obres és d'11,6 MEUR, més 443.000 euros per la direcció dels treballs. El termini d'execució és d'onze mesos. Amb aquest tercer tram de canal ja s'hauran construït prop de 23 quilòmetres del canal que tindrà una longitud total de 36.

Les obres d'aquest projecte consisteixen a construir més de 8.100 metres de canal obert de formigó armat amb una capacitat de transport de 7,4 m3/s. També s'ha projectat tres aqüeductes amb secció en forma de calaix tancat, quatre sobreixidors, dos becs d'ànec, quatre rampes, drenatge longitudinal i creuaments amb cursos d'aigua.

Està previst dur a terme una distribució de reg localitzat amb telecontrol per a l'optimització de l'eficiència en la distribució de l'aigua. Els cultius inicialment previstos a la zona són cítrics, fruita dolça, i olivera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.