Punt divers

El Museu de Vestits de Paper de Mollerussa estarà enllestit abans del previst

PONENT

El Museu de Vestits de Paper que actualment està en construcció a la capital del Pla d'Urgell estarà enllestit abans del previst, segons ha informat aquest dimecres l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà. Si en un principi la previsió d'acabament d'obres se situava a finals d'aquest 2009, el bon ritme dels treballs fa pensar que l'equipament ja podrà entrar en funcionament a finals d'estiu o principis de tardor. El subdirector general de Museus de la Generalitat, Daniel Solé, ha visitat els treballs i ha destacat que junt amb l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell, Mollerussa, dins un marc cultural, se situarà a la 'primera línia' de les ciutats catalanes.

Si aquest bon ritme dels treballs de construcció de museu es compleix doncs, enguany, la Gala dels Vestits de Paper que té lloc al desembre serà la primera de la història en què ja estarà en funcionament l'equipament cultural. En aquest sentit, Teresa Ginestà ha destacat que serà una gala especial per la importància que tindrà el museu. La gala se celebra al Teatre L'Amistat, espai on precisament estarà integrat el museu. Segons Ginestà, malgrat s'han donat problemes d'aforament al teatre en reiterades ocasions, des del consistori encara no s'ha decidit si es replantejarà el format de la gala tenint en compte que el museu ja estarà acabat.Els treballs de construcció del Museu de Vestits de Paper van començar el passat mes de novembre amb un pressupost d'obra de 1.337.759,77 euros. D'entrada es va incidir en la preparació dels materials i la neteja de l'interior de l'edifici ja construït i que està ubicat de forma paral·lela a la caixa escènica del Teatre L'Amistat.El projecte del museu preveu ocupar les cinc plantes existents de tal manera que tindrà 1.340 metres quadrats. El museu pròpiament dit ocuparà tres plantes i el seu discurs museogràfic s'ha plantejat amb una circulació descendent. Per tant, el visitant pujarà amb l'ascensor fins a la tercera planta i a partir d'aquí anirà baixant. La quarta planta es destinarà a ubicar-hi tallers per a usos educatius vinculats amb el museu i també oficines.Hi haurà sis àmbits museogràfics. El primer serà l'espai on es desenvoluparà l'audiovisual introductori que permetrà accedir al segon dels àmbits on s'explicaran els inicis del concurs amb so, imatges i l'escenografia del taller d'una modista d'època. El tercer àmbit se centrarà en el concurs a través d'imatges antigues i actuals i el quart estarà dedicat al procés de confecció d'un vestit de paper, als materials i tècniques de manipulació i als estris emprats per realitzar-les.A la planta segona i la planta primera s'ubicarà part de la col·lecció de vestits que hi ha al museu. Aquest àmbit, el cinquè, servirà també per tractar en paral·lel la informació de l'entorn històric i social amb elements escenogràfics diversos així com també es tindrà en especial consideració els vestits amb pedigrí. El darrer dels àmbits previstos s'ubicarà a la planta baixa i estarà dedicat a l'actualitat, és a dir, als darrers premis, als vestits cedits per dissenyadors de prestigi perquè es reprodueixen en paper i a les nines Barbie vestides amb paper. Aquesta ubicació permetrà als visitants tenir un primer tast del museu mentre esperen al vestíbul per agafar l'ascensor i començar la visita però sense poder observar el detall. En aquesta planta baixa també és previst ubicar-hi una sala polivalent amb opció d'accés directe des del carrer per tal de permetre activitats paral·leles amb el museu tancat. Així mateix, el vestíbul, on és previst ubicar-hi la botiga, estarà compartit amb el teatre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.