Punt divers

Llena anuncia un 'pla de xoc' pel sector agrari daant la greu crisi per què passa

El conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha anunciat aquest divendres a Benavent de Segrià (Segrià) un pla de xoc pel sector agrari català consistent en 20 mesures, algunes de les quals seran financeres, de millora d'assegurances o bé avançament d'ajuts. Llena ha dit que, 'malgrat les dificultats actuals, el sector té futur, i mostra d'això, és que el consum de productes com la fruita o el vi arreu del món creix un 15%.' El conseller creu que al sector li 'cal concentrar l'oferta i millorar la comercialització dels productes, a més d'innovar i ser més eficients'. Llena entén els motius de la manifestació de demà a Barcelona i aposta pel diàleg per afrontar la situació.

Amb l'objectiu de donar eines al sector per fer front a la situació de dificultats econòmiques actual, el conseller Llena ha avançat un pla de xoc de 20 mesures. Algunes de d'aquestes, que es concretaran en els pròxims dies, passen per donar liquiditat al sector a través de línies de crèdit; millorar les assegurances agràries i la seva cobertura; avançar el pagament de determinats ajuts, com el de Pagament Únic, i habilitar ajuts per la industria de transformació, entre d'altres. Pel que fa als préstecs que s'habilitaran pel sector, el conseller Llena ha recordat que Govern ja va aprovar préstecs pel sector de la fruita, de 5.000 euros per hectàrea, i s'habilitaran noves línies per altres sectors, i un d'ells serà el del vi. D'altra banda, en relació a l'avançament d'ajuts, Llena ha dit que es faran arribar al sector més de 250 milions d'euros amb aquesta mesura. En relació a les assegurances, el DAR incrementarà en un 10% la seva aportació, fet que beneficiarà als agricultors reduint la seva contribució a Agroseguro, segons ha assegurat el conseller. Llena també s'ha referit a la manifestació de demà a Barcelona convocada per Unió de Pagesos. El conseller ha 'entendre 'el neguit del sector i compartir el malestar'. Per Llena, 'és normal que es manifestin, igual que han fet agricultors d'altres països europeus, i el que cal és seguir treballant en base al diàleg i el consens'. Així, ha posat com exemple l'Observatori de preus que es va reunir, per primera vegada, el passat dimecres a Barcelona, on van assistir 40 operadors de tota la cadena, una eina que pel màxim responsable del DAR 'permetrà donar transparència a tota la cadena agroalimentària'. Joaquim Llena ha fet aquestes afirmacions en l'acte de cloenda de la tercera Jornada Tècnica de Fructicultura que s'ha fet a Benavent de Segrià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.