Punt divers

El Parc Natural del Cadí-Moixeró invertirà més de 900.000 euros en dos anys

CATALUNYA CENTRAL

La Junta Rectora del Parc Natural del Cadí-Moixeró ha aprovat el programa d'actuacions i el pressupost del 2009. Destaca, en aquest sentit, els més de 900.000 euros d'inversió que el Parc invertirà a la zona entre el 2008 i el 2009. De les nombroses obres i projectes que conformen el programa d'actuacions, sobresurt la redacció del projecte de l'ecomuseu de Sant Joan de l'Avellanet, les obres de construcció del Centre d'Interpretació de Tuixén, i de la Casa d'en Coll, a Alàs, la porta del Parc Natural del Cadí-Moixeró, des de l'Alt Urgell.

Entre 2008 i 2009, el Parc Natural del Cadí-Moixeró haurà invertit a la zona més de 900.000 euros. Són obres i projectes, majoritàriament, relacionats amb treballs de recerca, millores d'infraestructures ramaderes, subvencions a entitats i iniciatives locals, manteniment i millores de camins i pistes forestals i senderisme, entre moltes altres actuacions.

D'aquest paquet d'iniciatives, destaca la redacció del projecte del futur ecomuseu de Sant Joan de l'Avellanet, a Bagà, una actuació pendent de fa anys i que s'ha desencallat en els últims mesos després del conveni signat entre l'Ajuntament de Bagà i el Departament de Medi Ambient.

També es faran les obres del Centre d'Interpretació del Parc Natural a Tuixén (Alt Urgell) que s'iniciaran en breu i que estaran acabades a primers de l'any 2010. En aquest centre hi haurà una exposició permanent de la flora del parc i un apartat específic dedicat a les trementinaires. També aquest any es farà el projecte d'exposició d'aquest centre.

Finalment, un dels projectes destacats del programa d'actuacions és l'obra de la Casa d'en Coll, a Alàs, Alt Urgell. Aquest equipament serà la porta d'accés al Parc Natural del Cadí-Moixeró, des de l'Alt Urgell.

La Junta Rectora del Parc Natural del Cadí-Moixeró es reuneix un dos cops per any i està integrada per representants dels tres consells comarcals (Alt Urgell, Berguedà i Cerdanya), diferents departaments de la Generalitat, l'Institut d'Estudis Catalans, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, el Centre de la Propietat Forestal i Depana.

L'equip gestor del Parc Natural del Cadí-Moixeró proposa el programa d'actuacions i el pressupost. El document es debat i s'aprova posteriorment a la Junta Rectora. El pressupost de 2009 és de 1,4 milions d'euros.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.