Punt divers

Mollerussa destinarà el fons anticrisi a l'avinguda del Canal, el pavelló Pla d'Urgell i l'edifici Sant Jordi

PONENT

Mollerussa té previst destinar els ajuts de la convocatòria per al Fons Estatal d'Inversió Local, l'anomenat fons anticrisi, a la millora de l'avinguda del Canal entre la carretera de Miralcamp i l'antiga N-II, la conversió del pavelló Pla d'Urgell en un espai multifuncional, i l'adequació de l'edifici Sant Jordi que està destinat a associacions locals. Segons ha explicat aquest dimarts l'alcaldessa, Teresa Ginestà, a Mollerussa li pertoquen 2.316.000 euros i ha felicitat la iniciativa del govern de l'Estat donat que el 2009 es presenta com un any complicat, en termes econòmics, pels ajuntaments. Així mateix, Ginestà ha assenyalat que preveuen iniciar i acabar tots els projectes durant aquest any.

L'acord de concurrència a la convocatòria d'ajuts per al Fons Estatal d'Inversió Local i l'aprovació dels projectes que planteja l'equip de govern del PSC de Mollerussa serà un dels punts del ple extraordinari que tindrà lloc el pròxim dijous a la capital del Pla d'Urgell.

En concret i respecte al projecte que planteja la millora de l'avinguda del Canal, Ginestà ha explicat que el consistori vol urbanitzar algunes parts pendents d'aquesta zona així com millorar l'enllumenat que actualment és deficient amb algunes zones fosques. D'aquesta manera, es preveu asfaltar de nou el carrer, millorar les voreres i col·locar-ne de noves a les parts on no n'hi ha, entre d'altres actuacions. Així mateix, es preveu ubicar un parc infantil al davant del pavelló Pla d'Urgell, a l'altra banda de canal, en una zona on actualment hi aparquen vehicles de forma desordenada.

Segons Ginestà, la millora d'aquest tram urbà era un reclam històric dels veïns. En aquest sentit, ha indicat que a la part de l'avinguda que transcorre entre la carretera de Torregrossa i l'antiga N-II, el consistori preveu actuar, sobretot, en la millora de l'enllumenat ja que al davant de la residència Can Jaques gairebé no n'hi ha.

Pel que fa a la millora de les instal·lacions del pavelló Pla d'Urgell, on el municipi celebra la majoria de convocatòries firals que tenen lloc al llarg de l'any, el consistori vol que aquest adopti el caràcter 'multifuncional' que en els darrers anys se li ha anat atorgant. D'aquesta manera, es vol donar un 'toc de qualitat' a l'equipament perquè actuï com una mena de 'palau de congressos' i pugui acollir les fires, els concerts, els esdeveniments esportius i les activitats culturals en millors condicions.

Segons Ginestà l'actuació al pavelló es centrarà en la climatització, insonorització i enllumenament. Així mateix, es preveu rebaixar el sostre fins a vuit metres d'alçada i instal·lar equips de so. D'aquesta manera, segons l'alcaldessa, el consistori s'estalviarà la contractació de tots aquests serveis quan s'hagin de requerir pel tipus d'activitat que s'hi porta a terme.

La tercera actuació prevista té a veure amb la millora d'algunes parts de l'edifici Sant Jordi que acull diverses entitats socials del municipi així com les oficines de Fira de Mollerussa. D'aquesta manera es vol substituir l'actual sostre d'uralita per tal que el fred i la calor no traspassin tant a les dependències, i també es vol instal·lar un ascensor per facilitar l'accés a les dues plantes que té l'edifici.

Per últim, l'Ajuntament de Mollerussa també ha comentat que si sobren diners després de portar a terme tots aquests projectes els destinaran a la urbanització de la plaça de l'Esport, situada al davant del camp de futbol.

La recollida de la fracció orgànica, al març

En un altre ordre de les coses, el ple extraordinari que tindrà lloc dijous també preveu aprovar l'expedient de contractació en règim de gestió del servei públic de la recollida i transport de residus i l'adjudicació provisional a Fomento de Construcciones i Contratas (FCC) per un període de 5 anys i un import anual de 418.000 euros. Segons el regidor d'Urbanisme, Francesc Reixachs, a principis de març s'instal·laran els contenidors de la recollida orgànica i s'engegarà una campanya informativa entre la ciutadania.

Així mateix, Reixachs ha assenyalat que el consistori vol agrupar totes les tipologies de contenidors en 'illes' per facilitar el reciclatge als usuaris, ja que actualment hi ha zones que no disposen de totes les fraccions. En aquest sentit, el regidor ha dit també que retiraran contenidors de rebuig ja que només se n'utilitza el 50% i d'aquesta manera s'estalviaran diners.

A banda dels punts mencionats, el ple també té previst debatre la segona aprovació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en concret el text refós del document que incorpora algunes correccions al text inicial. A més es farà la presa de possessió de l'acta de regidor al convergent Jordi Pérez després que l'exalcalde Toni Bosch anunciés la seva retirada de la política a finals del 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.