Punt divers

Gilabert demana unitat institucional davant la demanda de la UE d'ampliar les zones ZEPA al canal Segarra-Garrigues

PONENT

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert ha apel·lat a la responsabilitat i la unitat institucional per fer front a la demanda de la Unió Europea d'ampliar les zones ZEPA al canal Segarra-Garrigues en més de 20.000 ha. Gilabert afirma que aquest projecte canviarà el territori i que ara no és moment de partidismes per trobar alternatives i poder anar units davant la Unió Europea. Gilabert, a l'igual que el vicepresident del Govern, es mostra confiat que es defensarà el territori i es buscarà la mínima afectació econòmica. Gilabert ha fet aquestes declaracions durant la cloenda de la Fira de l'oli de les Garrigues a les Borges Blanques.

Les declaracions de Gilabert s'afegeixen a les que el vicepresident del Govern Josep Lluís Carod-Rovira i l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, van fer en el marc de la fira de l'oli, on Carod va afirmar que el Govern farà tot el possible per resoldre la demanda que fa la Unió Europea d'ampliar 20.000 ha les zones de protecció de les aus al canal Segarra-Garrigues.

Carod va explicar que es basa en el projecte presentat l'any 2003 sense tenir en compte l'ampliació de zona protegida de ZEPA l'any 2006. Tots es mostren partidaris de trobar una solució que permeti conservar el conreu i les aus sense tenir que afectar econòmicament la zona perquè les obres del canal suposen una inversió de 100 MEUR durant els anys 2008 i 2009. La construcció del canal ha de ser un revulsiu econòmic per la zona que permetrà quedar-se als pagesos que fins ara marxaven per la falta de reg.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.