Punt divers

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar optarà per segon cop a la convocatòria d'ajuts de la llei de barris

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) optarà, per segon any consecutiu, a la convocatòria dels ajuts de la Llei de barris. Després que la sol·licitud fos denegada l'any passat, el consistori tornarà a plantejar el projecte d'intervenció integral al nucli urbà, valorat en 4 MEUR, i amb especial atenció al nucli antic, 'amb edificacions i carrers en mal estat, manca d'equipaments i d'accessibilitat i, sobretot, manca d'espais públics i zones verdes'. Segons argumenta l'Ajuntament, aquesta situació està provocant el tancament de comerços, el desplaçament de la població autòctona cap a la perifèria i la concentració progressiva de població immigrada amb recursos econòmics baixos.

El consistori calero pretén resoldre els problemes específics de l'àrea i aprofitar l'oportunitat per tornar a configurar un municipi vertebrat, recuperant el concepte popular de 'centre de poble', així com també una identitat pròpia, basada en la 'memòria', i on els seus ciutadans disposin de l'entorn i les eines adequades per afrontar els reptes presents i de futur.El projecte presentat pretén assolir, concretament, tres objectius: d'una banda la regeneració de l'espai públic per donar prioritat d'ús dels carrers i places als vianants, creant espais de relació i esbarjo per a la vida dels ciutadans, millorant la imatge urbana i potenciant la vida social en el barri, a base d'establir els mitjans i les infraestructures necessàries per a l'accessibilitat de les persones al medi. També aspira a complementar els equipaments culturals i socials amb programes i continguts que activin la vida social del barri i atenguin les necessitats d'educació i promoció cultural dels ciutadans al mateix temps que ofereixen un servei d'atenció i cura als sectors més necessitats de la població. Al mateix, preveu impulsar l'activitat social i econòmica, promocionant i dinamitzant l'activitat comercial, fomentant el treball i l'activitat emprenedora, millorant i potenciant l'activitat del teixit associatiu i de promoció del barri. Aquests tres grans objectius donats s'han de plasmar en accions concretes com la pavimentació de carrers peatonals, urbanització de la Plaça Nova, Plaça Catalunya i Plaça Joan Miró; foment de la reparació de façanes; millores a l'accessibilitat i la sostenibilitat dels edificis; substitució de l'enllumenat públic; soterrament de les xarxes de telecomunicacions; modernització dels establiments comercials i campanya d'impuls al turisme, entre d'altres iniciatives. Tot plegat suposaria una inverisió pròxima als 4 MEUR, dels que el consistori n'aportaria el 25% i el 75% restant, a càrrecdel departament de Política Territorial i Obres Públiques.'Volem tenir un poble millor, on els seus habitants millorin la qualitat de vida, alhora que poguessin gaudir d'un poble turístic que és dels millors del Mediterrani', ha resumit l'alcalde de l'Ametlla de Mar, el convergent Andreu Martí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.