Punt divers

L'Ametlla de Mar oferirà feina a veïns aturats i fomentarà que empreses locals executin les obres públiques

TERRES DE L'EBRE

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre) fomentarà la participació d'empreses i de treballadors en atur del municipi en les obres promogudes pel consistori. Aquesta és una de les mesures destacades del pla de xoc que l'Ajuntament endegarà les pròximes setmanes per tal de fer front a la crisi econòmica i els efectes que està tenint al municipi. Així, el consistori ha establert una sèrie de compromisos a dur a terme durant el 2009, tot i que es podrien prorrogar un any més, basats en els ajuts directes a les famílies en situacions crítiques i en la inserció laboral dels ciutadans aturats. Per assolir aquests objectius, l'Ajuntament reduirà la despesa corrent i reinvertirà l'estalvi.

El consistori calero s'ha proposat 'ser solidari' amb els veïns del municipi que s'han vist afectats en major mesura per la crisi econòmica global. Així, la junta de govern local aprovarà un paquet de mesures que tenen les finalitats de posar en marxa inversions que fomentin la dinamització econòmica de municipi i creïn llocs de treball, atorgar ajudes socials a les famílies i reduir la despesa corrent de l'Ajuntament, per després reinvertir l'estalvi.

Aquest pla de xoc es concreta en mesures 'extraordinàries', com ha explicat aquest dilluns l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, ja que els recursos del consistori 'són limitats'. Una d'aquestes mesures, inclosa en el pressupost del 2009 -que serà aprovat aquest divendres-, és la creació d'una partida pressupostària de 100.000 euros d'ajudes socials extraordinàries per a persones empadronades al municipi i empreses locals, que es destinaran als col·lectius 'més vulnerables davant la crisi', com els joves, els aturats o la gent gran.

Amb aquestes mesures, l'Ajuntament prioritza la reinserció laboral dels ciutadans aturats. Així, el consistori donarà ajuts directes a les empreses amb seu al municipi que contractin 'indefinidament' treballadors aturats empadronats a l'Ametlla de Mar, i fomentarà que les obres previstes a la població siguin executades per empreses i treballadors locals.

Segons Martí, els sectors de l'Ametlla de Mar més afectats per la crisi són la construcció i la pesca. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que actualment s'està duent a terme el desballestament de barques locals -d'acord amb el Departament d'Agricultura-, pel qual es quedaran a l'atur una vintena de pescadors. 'Aquest sector tindrà una atenció més directa', ha manifestat Martí.

Pel que fa a les obres, l'alcalde ha recordat que en breu s'iniciaran al municipi diverses obres, de manera que 'hi haurà empreses municipals i persones a l'atur que hi podran participar'. Martí ha esmentat actuacions com les obres de la piscina coberta, la construcció de dotze pisos de protecció oficial, la pavimentació de l'antiga N-340, les bres de la residència o la construcció de l'aparcament soterrat davant de l'Ajuntament.

A banda del foment de la reinserció laboral, el pla de xoc inclou mesures com la congelació dels sous dels regidors i càrrecs de confiança de l'Ajuntament, la creació d'un fons de beques per a la llar d'infants i els cursos de formació ocupacional municipals, o el compromís de no augmentar els impostos per sobre de l'IPC.

El fons d'inversió local per millorar l'accés al municipi

D'altra banda, Martí ha donat a conèixer que l'Ametlla de Mar rebrà 1,25 MEUR del fons d'inversió local per part del govern espanyol. Aquesta aportació es destinarà a les obres de millora de l'accés a la població, a la carretera que va del pont de l'autopista fins al tanatori. El projecte ja està aprovat i permetrà la creació d'aparcaments laterals en aquest tram.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.