Punt divers

La Policia Local de Sallent s'ofereix a guardar les claus dels veïns que marxin de vacances

La Policia Local de Sallent (Bages) guardarà les claus dels domicilis dels veïns que marxin de vacances per atendre qualsevol incidència que s'hi pugui produir. Aquest és un nou servei que ofereix el cos policial local en el marc de la campanya 'Vacances segures!' amb l'objectiu de reforçar la seguretat durant el període de vacances. La campanya es durà a terme entre el 15 de juliol i el 15 de setembre. Els veïns que ho vulguin podran optar per fer saber a la Policia Local les dates durant les quals seran fora o bé per deixar-los les claus perquè puguin accedir a l'interior en cas que sigui necessari. La iniciativa s'ha inspirat en una de similar de pobles de l'entorn de Madrid.

La regidora de Governació de l'Ajuntament de Sallent, Anna Maria Fernández, ha explicat que l'objectiu del consistori és reforçar la seguretat oferint algun nou servei als ciutadans mentre aquests són de vacances. Es tracta, diu, d'un servei que es pot oferir sense incrementar l'estructura de la Policia Local, que està formada per tretze efectius. L'Ajuntament ofereix dues opcions als veïns perquè marxin de vacances més tranquils i totes dues són gratuïtes. D'una banda poden limitar-se a comunicar les dates durant les quals seran fora perquè els agents de la Policia Local ho tinguin en compte a l'hora de fer les rondes. El consistori es compromet a avisar-los per telèfon, SMS o correu electrònic de les possibles incidències que es produeixin en el seu domicili durant la seva absència. De l'altra, poden deixar les claus en custòdia perquè el consistori les pugui utilitzar si calgués entrar al domicili. En aquest segon cas, el consistori guardarà les claus en una bossa precintada i numerada que dipositarà en una caixa forta. En aquest sentit, Fernández ha deixat clar que les claus només s'utilitzaran en cas d'emergències, com per exemple que s'hi produeixi alguna fuita o algun desperfecte que requereixi entrar al domicili. D'aquesta manera, explica Fernández, s'evitarà que els propietaris hagin de 'tornar precipitadament' per resoldre aquest tipus de problema. Aquesta setmana, l'Ajuntament de Sallent ha iniciat la bustiada de la informació de la campanya. La regidora de Governació confia que fins al mes de setembre, el consistori pugui custodiar les claus d'una quinzena de veïns del poble. La intenció de l'Ajuntament és que aquesta iniciativa pugui tenir continuïtat. La campanya també ofereix recomanacions de seguretat com assegurar-se de tancar la porta amb clau quan se surt, no explicar que es marxa de vacances a desconeguts, baixar les persianes o comprovar que les portes del pàrquing s'han tancat correctament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.