Punt divers

Quaranta originals concorren a l'onzè premi de poesia Maria Mercè Marçal del Pla d'Urgell

PONENT

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha rebut un total de quaranta original que concorren a l'onzena convocatòria del Premi de Poesia Maria Mercè Marçal, el veredicte del qual es donarà a conèixer el pròxim 20 de febrer en el marc d'un solemne sopar. El nombre de treballs que s'han presentat a concurs en aquesta convocatòria representa una de les xifres més elevades registrades al llarg dels anys en què el Consell Comarcal ve celebrant aquest premi en record de la desapareguda poetessa d'Ivars d'Urgell. El premi vol promoure l'ús de la llengua catalana des de la seva expressió més càlida i intimista com és la del gènere de la mètrica.

A partir d'ara, un cop s'ha tancat el termini de recepció de treballs, correspon al jurat qualificador la tasca de valorar els originals que s'han rebut a l'Àrea de Cultura del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Els seus membres són Carme Vidal, que actua de secretària, Jaume Pont, Joan Cornudella, Ramon Rubinat i Jordi Pàmies.

El Premi de Poesia Maria Mercè Marçal està dotat amb 3.500 euros de premi, que corresponen als drets de la primera edició de l'obra premiada. L'obra guanyadora serà publicada per l'editorial Pagès Editors de Lleida, dins de la col·lecció La Suda i serà presentada en un acte organitzat a la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell abans del 23 d'abril.

En la darrera convocatòria d'aquest premi va resultar guanyadora l'obra 'Tots els camins del vespre', del lleidatà Josep Maria Nogueras.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.