Punt divers

La CHE fa les primeres proves de força a les comportes de l'embassament de Rialb

PONENT

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha fet aquest dilluns les primeres proves de força a les comportes superiors de l'embassament de Rialb (Noguera). Es tracta d'una maniobra tècnica inclosa a la quarta i darrera fase de les proves de càrrega de la presa de l'embassament, on l'aigua ha arribat a la cota de 422,8 metres, la més alta des que es va iniciar el procés d'ompliment, fa deu anys. Aquesta maniobra s'ha portat a terme pels volts de dos quarts de dues del migdia i s'ha allargat durant una mitja hora en la qual s'ha provat el funcionament de les tres comportes superiors de la presa.

Segons els tècnics de la CHE, aquesta maniobra s'anirà repetint un o dos cops a la setmana mentre duri la darrera fase de les proves de càrrega de la presa. Les comportes són de tipus 'Taintor', tenen 7,4 metres d'alçada i 12 metres de longitud.

El fet que s'hagi arribat a la cota de 422,8 metres a la presa de Rialb suposa que l'embassament conté ja 309,138 hectòmetres cúbics, que corresponen al 77% de la seva capacitat total. La Comissió de Desembassament del Segre va autoritzar el passat 2 de febrer el fet de superar la cota 420,5 de l'embassament, la qual cosa ha comportat que s'hagi pogut entrar plenament a la quarta fase de les proves de càrrega de la presa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.