Punt divers

El jutge decreta una nova ordre d'allunyament pel cas de l'imam de Cunit i l'amplia als fills de la mediadora

El titular del jutjat de primera instància i instrucció del Vendrell ha decretat una nova ordre d'allunyament a l'imam arran el suposat 'assetjament' a la mediadora de Cunit (Baix Penedès). Segons la interlocutòria, el jutge prohibeix als quatre imputats per coaccions, calúmnies i amenaces -l'imam, la dona i la filla d'aquest, i el president de l'Associació Islàmica- acostar-se a menys de 300 metres de Fátima Ghailan i dels seus fills. També se'ls prohibeix comunicar-s'hi ja sigui per telèfon o de qualsevol altra forma. La Fiscalia va sol·licitar aquesta mesura cautelar divendres passat, en considerar que hi ha possibilitats que pressionin o intimidin la víctima, davant la proximitat del judici oral.

Segons el jutge, la mesura d'allunyament i prohibició de comunicació pretén evitar que els imputats segueixin 'enfrontant-se físicament' o amb un 'comportament intimidador', i garantir així la 'seguretat de deambulació' de la denunciant, sense necessitat, a priori, de protecció policial directa. De fet, el jutge deixa a mans de la Policia Local de Cunit i als Mossos d'Esquadra, l'aplicació de mesures de protecció en cas que es consideressin necessàries, tot i recordar que, si els imputats incomplissin l'ordre d'allunyament, hauran de detenir-los.Ja s'havia decretat ordre d'allunyament just quan van començar els problemes, que es remunten al desembre del 2008. Aquesta, però s'havia esgotat, i només es mantenia un acompanyament policial. Segons la denúncia de la víctima, tenia protecció policial cada cop que sortia al centre del poble o havia d'anar a l'estació de ferrocarril, i havia estat de baixa per depressió, maltractament psicològic i ansietat. Ara el jutge ha decretat de nou la mesura cautelar, a petició de la Fiscalia, i tindrà vigència durant 6 mesos, amb possibilitat de prorrogar-se. En la sentència d'allunyament, el jutge considera l'ordre d'allunyament 'idònia' i 'proporcionada' als fets delictius que s'imputen a l'imam, Mohamed B., la seva dona, Zohra A. A., la filla d'aquests, Hafssa B. B., i el president de l'Associació Islàmica, Abderramán El. O., en concret, coaccions, calúmnies i amenaces. Fiscalia i acusació particular han demanat penes que van de dos a cinc anys de presó. El jutge observa, 'des d'un punta de vista processal, la immediata conclusió de la instrucció, la qual cosa determina que el judici sigui més pròxim'.Aquesta circumstància, conclou la interlocutòria, pot ser aprofitada pels imputats per fer 'actes violents' en relació a la denunciant o la seva família, que podrien estar 'guiats pel ressentiment o senzillament dirigits a acovardir la víctima, ja sigui de forma directa o mitjançant la seva família'. Segons la víctima, els imputats volen que deixi el lloc de treball. En la seva denúncia consta que van agredir-la i amenaçar-la pel carrer, dient-li 'no duraràs a Cunit ni un dia més, acabaré amb vosaltres i els vostres fills', i van començar a recollir signatures contra ella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.