Punt divers

Centelles tindrà un Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç que donarà servei als municipis del sud d'Osona

L'Ajuntament de Centelles i l'Associació Sant Tomàs han signat aquest dilluns un conveni de col·laboració per la cessió d'un espai per al nou Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP) Tris Tras d'Osona Sud. Si es pot complir el calendari previst, el nou centre entrarà en funcionament el pròxim 3 de maig. Aquest servei permetrà apropar el servei a tots els infants de 0 a 6 anys residents a Centelles, Balenyà, Sant Martí de Centelles, Tona, Aiguafreda, Seva i el Brull, tots ells municipis del sud de la comarca. Actualment, des del CDIAP s'atenen més de 500 nens i nenes, dels quals 50 es podran atendre a partir d'ara al nou CDIAP de Centelles.

El centre estarà obert els dies laborables i comptarà amb 5 professionals de diferents disciplines que inicialment donaran atenció als 50 infants que fins ara s'atenien a Vic.El nou centre estarà situat dins de les instal·lacions de l'escola bressol El Petit Pi de la mateixa població i permetrà desenvolupar les activitats assistencials i preventives pròpies d'un CDIAP. D'aquesta manera, s'afegeix als dos que actualment ja disposa l'entitat, situats a Vic i Manlleu.El CDIAP Tris Tras de l'Associació Sant Tomàs Parmo és un centre especialitzat en desenvolupament infantil que realitza un conjunt d'actuacions assistencials i preventives adreçades als infants de 0 a 6 anys que presenten algun trastorn del desenvolupament o es troben en una situació de risc social, psicològic i/o biològic. El centre també intervé en les dificultats de criança que puguin alterar el procés de creixement, presta també suport a l'escolarització en escoles bressol i parvularis i promou la prevenció i la formació de les famílies.La tasca d'aquests centresDes dels centres de desenvolupament infantil i d'atenció precoç es coordinen actuacions assistencials i preventives adreçades als infants de fins a sis anys, que presenten algun trastorn en el desenvolupament o es troba en situació de risc de patir-lo. Els treballs passen per intentar eliminar o disminuir els seus efectes mitjançant algun un tractament adequat. Aquest tractament li ha de facilitar al màxim la millora del desenvolupament i les seves relacions familiars, fins i tot en els casos de més greu afectació. Els professionals del centre realitzen una tasca interdisciplinària que incideix simultàniament sobre els àmbits sanitari, social i educatiu, i va dirigida als infants i al seu entorn familiar i social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.