Punt divers

Osona Cuina celebra el desè aniversari i assoleix l'objectiu de vendre la comarca com una marca gastronòmica

CATALUNYA CENTRAL

El col·lectiu Osona Cuina integrat per dotze restaurants d'Osona celebra els seus deu anys. Aquest grup de cuiners que va néixer per reivindicar la comarca d'Osona com una zona 'on es menja bé' ha treballat durant aquesta dècada per fer de la cuina del porc i la tòfona la bandera gastronòmica d'aquesta zona. 'Eren productes més nostres que de cap altre comarca' assenyala el cuiner Nando Jubany del restaurant Can Jubany de Calldetenes (Osona) que és partidari que en el futur s'incorporin al col·lectiu nous cuiners i productes propis de la comarca. Els integrants d'Osona Cuina han celebrat aquest dilluns el desè aniversari amb un esmorzar i un dinar a la Masia Vilasendra d'Oristà (Osona).

Josep Girabent del restaurant Boccatti de Vic considera que després d'una dècada Osona Cuina està 'més a la cresta que mai'. Girabent i Jubany assenyalen el 'bon rotllo' que hi ha entre tots els cuiners del col·lectiu i el fet que -a partir dels elements distintius com la tòfona i el porc- cada restaurant ha anat creant la seva pròpia personalitat gastronòmica. Girabent assenyala, com a exemple, que en el seu cas cuina el peix amb tòfona però d'altres restauradors del col·lectiu hi cuinen altres productes com ous o carn. Osona Cuina està format per cuiners de diverses generacions. Girabent diu que en el seu cas ell es va formar amb la 'nouvel cousin' i que posteriorment a Osona Cuina s'ha trobat amb gent més jove que s'han format amb la cuina de creació que ell també ha desenvolupat. Girabent considera que 'el producte de la comarca' és el punt d'unió i que a partir d'aquí 'hi ha lloc per tot tipus de cuina'. Jubany considera que la futura entrada de més cuiners a Osona Cuina ha de servir per fer entrar 'noves inquietuds' i 'ganes de fer més coses'. L'objectiu final assenyala el cuiner osonenc és 'donar més empenta' a un col·lectiu que considera 'consolidat'. Nando Jubany diu que Osona Cuina a més de dinamitzar la cuina d'Osona ha servit perquè entre els propis cuiners i responsables de restaurants 'no ens fem la guitza'. En aquest sentit assenyala el fet que malgrat ser persones molt diferents s'han 'complementat' molt bé fet al que es pot atribuir l'èxit del col·lectiu. Osona Cuina està integrat actualment per dotze establiments. D'aquests, els restaurants Can Jubany de Calldetenes, Fonda Sala d'Olost (Osona) i Lluçanès que actualment està instal·lat a Barcelona tot i que inicialment es trobava a Prats de Lluçanès (Osona) tenen una estrella Michelin. Actualment també integren aquest col·lectiu pioner a nivell català els restaurants Aloha de Tona (Osona), El Bocatti de Vic, Ca la Manyana de Sant Julià de Vilatorta (Osona), Ca l'Ignasi del nucli de Cantonigròs a Santa María de Corcó (Osona), Ca l'U de Vic la Ferreria de Tona, L'Estanyol del Brull (Osona), , el Mas d'Osor de Viladrau (Osona) i el Torres Petit de Manlleu (Osona). Durant l'any Osona Cuina participa en diferents activitats. A més del seu distintiu com a marca els seus cuiners participen en campanyes de promoció en diferents esdeveniments gastronòmics Osona Cuina també s'acosta al gran públic amb activitats com l'esmorzar del Dijous Llarder a Vic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.