Punt divers

Construeixen un carril d'acceleració per millorar l'accés dels veïns de Tavèrnoles a la carretera C-153

Tavèrnoles (Osona) espera tenir enllestida entre febrer i març les millores d'accés a la carretera C-153 des d'aquest municipi. Aquesta carretera comunica Vic amb Roda de Ter (Osona) i en un dels seus trams enllaça amb la carretera BV-5213 que és la via per accedir a Tavèrnoles i al Parador de Turisme de Sau, a les Masies de Roda (Osona). Fins ara, els vehicles que es volien incorporar a la C-153 es trobaven amb la dificultat d'haver d'accedir a la via amb vehicles circulant a una velocitat mitjana. Això havia provocat col·lisions i altres accidents lleus tot i que l'alcalde de Tavèrnoles, Joan Roura, també hi recorda 'un parell de morts'.

Les obres que eren una llarga reivindicació de l'Ajuntament van iniciar-se fa unes setmanes. El projecte consisteix en construir un tercer carril d'acceleració i desaccelaració en el tram on s'enllacen les dues carreteres. Joan Roura diu que l'opció executada era només 'una opció' però no la preferida pel consistori. Tavèrnoles havia reclamat a la Generalitat, titular d'aquesta carretera, solucionar aquest encreuament amb la construcció d'un giratori. L'opció s'ha acabat descartant, segons Roura, perquè a la C-153 hi ha 'molt trànsit' i un giratori podria provocar cues. El pressupost total de l'obra és de de 819.051 euros. L'alcalde deixa clar que amb aquest preu també s'hi inclou la remodelació de l'actual sortida de l'Eix Transversal (C-25) , que connecta amb la C-153. L'obra preveu també preveu ampliar un tram més 'fins a la carretera de Roda' on en un futur hi ha d'haver una variant que ha de connectar Roda de Ter amb Torelló (Osona).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.