Punt divers

El Govern adquireix Casa Bringué de Ginestarre per fer-hi el el museu del Parc Natural de l'Alt Pirineu

ALT PIRINEU I ARAN

El Departament de Medi Ambient ha adquirit recentment Casa Bringué de Ginestarre, casa pairal datada entre els segles XVII i XIX, i 18 finques rústiques del terme de Ginestarre. Amb aquest edifici hi vol construir un centre d'estudi i el museu del Parc Natural de l'Alt Pirineu. A banda dels immobles també s'ha adquirit el patrimoni moble, tant el d'ús domèstic com el d'ús agrícola i ramader. L'objectiu d'aquesta adquisició és utilitzar les grans potencialitats d'aquest conjunt edificat per tal d'ubicar-hi un centre de gestió secundari del Parc, un equipament temàtic destinat als visitants, un Punt d'Informació del Parc i un espai multiús, que pugui acomplir funcions de sala d'exposició temporal.

La finca urbana té una superfície de 1.144,53 m2, i consta de 9 edificis. La resta del terreny, batedors i hort, són espais lliures. La superfície construïda total és de 1.494,88 m2. La resta són finques rústiques conegudes amb els noms de les Closes, Feixa, Nogueró, Pujal, Pastoré, Espona, Sobartals, Molles, Segrella, Fenesa, i la Borda de Bringué.El Departament de Medi Ambient i Habitatge va iniciar l'any 2004 les actuacions per adquirir la Casa Bringué, les finques rústiques que l'envolten i el patrimoni moble.El Parc Natural de l'Alt Pirineu té previst aquest 2009 adquirir l'edifici de la rectoria d'Àreu per tal de convertir-lo en un centre d'interpretació del Parc. Aquest és un compromís que es va adoptar quan es fa crear el Parc donat que la Vall Ferrera és una de les més deprimides de l'àrea d'influència del Parc Natural de l'Alt Pirineu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.