Punt divers

La Ruta del Pirineu Comtal travessa 14 comarques del nord de Catalunya i en destaca el seu patrimoni històric

CATALUNYA

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha presidit la presentació al Castell de Mur de la Ruta del Pirineu Comtal. Es tracta d'una ruta que travessa 14 comarques del nord de Catalunya i posa en valor el patrimoni cultural, natural i històric de Catalunya. El conseller ha dit que 'aquesta ruta ens permetrà homologar al turisme del centre i nord d'Europa'. Huguet ha dit que aquesta ruta, basada en la identitat de Catalunya, permetrà atraure turisme més enllà del de sol, neu i platja. El conseller Huguet ha explicat que per aquesta ruta ja s'hi ha interessat moltes persones, moltes d'elles de l'estranger. Huguet ha dit que el patrimoni s'ha de divulgar amb visió turística.

Aquesta ruta dóna resposta als objectius del Pla Estratègic de Turisme a Catalunya, travessa el territori de 14 comarques pirinenques i prepirinenques que coincideixen, aproximadament, amb el territori dels antics comtats que van ser l'embrió del naixement de Catalunya. L'objectiu és crear una potent oferta turística sostenible i competitiva a la franja pirinenca catalana, basada en els principals recursos tangibles i intangibles lligats als orígens medievals de Catalunya. Aquesta ruta tindrà 13 centres destacats i 30 punts d'interés.La ruta proposa recórrer el territori d'11 dels antics comtats que van ser escenari de la configuració i naixement del país. Cronològicament avarca del segle IX al segle XV i els seus grans referents. La ruta s'adreça a un turisme de proximitat i propi. La ruta consta del següent itinerari: Camtat de Berga: a l'ombra del Pedraforca; Comtat de Besalú: la Cort d'en Tallaferro; vescomtat de Girona: la frontera de l'imperi carolingi; Comtat d'Osona; clau de volta de la Catalunya Vella; Comtat de Pallars Jussà: els senyors de la muntanya; Comtat de Pallars Sobirà: romànic entre muntanyes; Comtat de Ribagorça; la llum de les imatges; Comtat de Ripoll: terra de Comtes i Abats; Comtat d'Urgell: una catedral entre heretges i sants; Comtat d'Empúries: el comtat independent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.