Punt divers

Vallcebre reobre aquest pròxim cap de setmana l'exposició Milions d'Anys

CATALUNYA CENTRAL

L'exposició Milions d'Anys, creada per l'Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell i per l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, instal·lada a Vallcebre des de l'any 2004, reobre aquest pròxim cap de setmana les seves portes després d'un mesos d'inactivitat. L'exposició, instal·lada a les escoles velles de Vallcebre, complementa una mostra més ambiciosa que inclou informació del jaciment paleontològic de Fumanya, molt proper a la localitat. L'exposició, que durant molts anys va ser itinerant per diferents pobles de Catalunya, forma part ara de l'anomenada Ruta Minera, un projecte cultural i turístic en el qual hi intervenen diferents municipis berguedans.

L'exposició itinerant Milions d'Anys va ser creada l'any 1999 per celebrar el 30è aniversari de la fundació de l'Institut de Paleontologia Crusafont de Sabadell. L'objectiu de la mostra era apropar la paleontologia als visitants d'una manera molt didàctica i amena. Aquesta exposició es troba ara, des de fa cinc anys, instal·lada de forma permanent a la localitat berguedana de Vallcebre. Després d'uns mesos d'estar tancada al públic, en concret des de mitjans del mes d'octubre, aquest cap de setmana tornarà a obrir les seves portes.A Vallcebre, l'exposició està instal·lada a les Escoles Velles, al mig del nucli urbà. A més, també s'hi pot trobar informació del jaciment paleontològic de Fumanya.El conjunt paleontològic de Fumanya, inclou les antigues explotacions de carbó a cel obert de Fumanya Sud (Fígols), Fumanya Nord, Tumí (Vallcebre) i Coll de Pradell (Vallcebre-Saldes). En aquest conjunt de jaciments, que tenen una extensió de més de 38.000 metres quadrats, s'han comptabilitzat més de 3.500 petjades de dinosaure i s'han identificat restes de fòssils d'ous i d'ossos de dinosaure, troncs d'arbres i fulles de diferents tipus. Està considerat un dels jaciments més importants d'Europa amb restes fòssils de dinosaures del Cretaci Superior.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.