Punt divers

Simarro espera que la declaració de l'operadora del centre de comandament ratifiqui que Delta 0 no estava localitzable

L'operadora del Centre de Comandament Avançat (CCA) de l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), M. Carmen González, declararà aquest dijous davant de la jutgessa de Gandesa que instrueix el cas, juntament amb dos efectius més dels Bombers. Tot i que a hores d'ara encara no s'han iniciat les declaracions, el testimoni de González pot servir per dilucidar si Delta 0, el comandament de guàrdia durant l'incendi, realment va estar il·localitzable tal com González va escriure en un informe llegit per la cap de sala de Tarragona. L'advocat de les famílies de dos bombers morts en l'incendi dels Ports, Pau Simarro, ha expressat la seva confiança que la declaració de González serveixi per esclarir els fets.

Segons ha recordat Simarro, la coordinadora de la sala de Tarragona va declarar davant la jutgessa que González havia assenyalat en un informe com a incidència el fet que, 'en el moment més crític de l'incendi', Delta 0 no estava al CCA i que 'no el trobava quan li demanava informació i instruccions'. 'Són aspectes molt interessants de cara a la investigació, per saber què va passar en el moment més crític', ha afegit Simarro.Per la seva banda, l'advocat dels serveis jurídics de la Generalitat a les Terres de l'Ebre, Joan Navarro, ha manifestat que les declaracions d'aquest dijous 'ratificaran les dels dies anteriors i s'anirà confirmant si els fets que van passar són els que ells diuen'. Amb aquestes noves declaracions, la instrucció del sumari judicial continua avançant. Simarro considera que la declaració davant la jutgessa de Delta 0 encara no ha arribat perquè aquesta 'vol decidir si el cita com a testimoni o com a imputat'. D'altra banda, Simarro ha confirmat que serà el catedràtic d'Enginyeria Forestal de la Universitat Politècnica de Madrid (UPM), José Miguel Montoya Olivera, qui elaborarà l'informe pericial encarregat per l'acusació particular, per aportar dades sobre la previsibilitat de l'atrapament mortal dels bombers. Montoya Olivera és el pèrit que va redactar l'informe pericial de l'incendi de Guadalajara, on van morir onze bombers.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.