Punt divers

La històrica revista Rufaca de la Cerdanya ja es pot consultar en format digital

Des d'aquest divendres, la històrica i emblemàtica revista mensual Rufaca, que va funcionar des del 1977 al 1994 a la Cerdanya, ja es pot consultar en format digital. Això ha estat gràcies a la digitalització que n'ha fet fer la Biblioteca Comtat de Cerdanya, i que han costejat el Consell Comarcal de la Cerdanya i de la Diputació de Girona. Ja es poden consultar tots els exemplars d'aquesta publicació a la nova pàgina web de la biblioteca de Puigcerdà, que a més compta amb altres novetats com la possibilitat de fer la renovació de préstec de documents i la reserva d'ordinadors a la biblioteca, des de qualsevol lloc.

La directora de la Biblioteca Comtat de Cerdanya, M. Àngels Terrones explica que la revista Rufaca va ser durant molts anys l'única publicació de premsa escrita que va funcionar a la comarca de la Cerdanya, en moments molt decisius i de canvis socials importants. És per això que han decidit fer-ne la digitalització, 'perquè és una eina de consulta important que no es pot deixar en préstec, i així tothom podrà tenir-la fàcilment a l'abast'.Els objectius de nova web de la Biblioteca Comtat de Cerdanya (www.bibgirona.net/puigcerda),són segons la seva directora, facilitar l'ús de la biblioteca a tots els ciutadans i millorar i ampliar l'oferta d'informació local i comarcal. Terrones explica també que la biblioteca s'ha marcat l'objectiu de difondre especialment el fons de temàtica local amb la intenció de ser un referent en temàtica de muntanya. El fons Pirineus avarca un apartat exclusiu de documents de la Cerdanya, un altre del Pirineu en general i un tercer de llibres i revistes de temàtica específica i tècnica de muntanya. L'usuari de la Biblioteca Comtat de Cerdanya podrà fer a partir d'ara renovació de préstecs, reserva de documents i demanar la compra de nous materials des de la web. També tindrà accés a informació d'activitats, serveis i llistats de novetats, accessibilitat als catàlegs col·lectius de Catalunya, catàlegs de biblioteques nacional i catàlegs col·lectius d'Europa i de tot el món. A més de la digitalització completa de la revista  Rufaca, es pot trobar en aquesta web també com a novetat, la digitalització de llibres històrics sobre la comarca que es troben exhaurits i són de gran interès històric. S'ha procedit a més a la millora del dossier de premsa, en funcionament des de l'any 2000 i d'actualització diària, amb un increment de les publicacions buidades i la incorporació de nous formats  com són l'àudio i el vídeo.La directora de la biblioteca recorda que enguany, com ve sent habitual des de fa 10 anys, els mesos de juliol i agost  funcionarà el Bibliollac. Durant aquestos dos mesos la biblioteca porta una part del seu fons de llibres, revistes i contes al llac de Puigcerdà de dilluns a divendres, per tal de crear un espai de lectura informal obert a tothom. Dins d'aquesta activitat al llac, la biblioteca programa també quatre actuacions infantil relacionades amb el món de la lectura.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.