Punt divers

La 137a Fira de Sant Josep de Mollerussa tanca les portes amb la xifra rècord de 200.000 visitants

PONENT

Un total de 200.000 visitants han passat per la 137a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, dedicada a la maquinària agrícola i tot el relacionat amb el camp. El nombre d'expositors ha baixat prop d'un 40% en una edició que es preveia negativa. També ha augmentat la participació amb menys jornades tècniques en un 15% arribant a 1.500 participants. El conseller del DAR, Joaquim Llena, ha presidit l'acte de clausura de la fira. Un grup de manifestants de Copalme s'han reunit amb el conseller a canvi d'aturar una manifestació, i segons afirma el seu portaveu, Josep Anton Terés, Llena els ha promès fer una mesa negociadora i recuperar tots els diners perduts.

La mesa negociadora a la qual no s'ha posat data comptaria amb ells i els directors d'Economia i Finances i Agricultura per trobar una solució. Segons Terés, el conseller els ha afirmat que la solució  passa perquè se'n faci càrrec una altra empresa que faci viable Copalme i s'ha compromès a què recuperin els seus diners, ara un 50% i en un termini de 10 anys, l'altre 50%. Fins ara, només els prometien un 50% dels diners perduts. Llena ha accedit a reunir-se amb els afectats pel tancament de la secció de crèdit de Copalme després de guardar les pancartes durant la manifestació que volien fer a la fira. La reunió ha durat mitja hora i Terés s'ha mostrat satisfet perquè considera que s'està buscant una solució i perquè han aconseguit parlar directament amb el conseller.  El director de Fira de Mollerussa, Pere Gatnau afirma que un 45% dels expositors afirmen haver rendibilitzat la fira, un 80% tornaran l'any que ve i un 75% valoren la fira positivament. Un grup d'empresaris cubans han visitat la fira i han establert acords comercials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.