Punt divers

Reobert al trànsit el túnel de l'Obaga Negra, a Peramola

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha reobert aquest divendres al matí el túnel de l'Obaga Negra, situat a la C-14, a Peramola (Alt Urgell). El túnel havia estat tancat vuit dies pel perill de despreniments fins que diumenge passat al matí va tornar a obrir-se a la circulació. Tot i això, a la nit del mateix diumenge, el DPTOP va tornar-lo a tancar davant un nou perill de despreniments. Finalment, un cop solucionats els problemes de filtracions causants dels despreniments, aquest divendres s'ha restablert el pas de vehicles per l'interior del túnel. La C-14, que enllaça Lleida amb la Seu d'Urgell i Andorra, és una carretera que suporta un important volum de trànsit.

Segons el DPTOP, el túnel de l'Obaga Negra es va tancar per precaució mentre s'hi duien a terme treballs per solucionar els problemes de filtracions que són els causants dels despreniments a la zona, segons el departament. En els 14 dies en què el túnel ha estat tancat, s'ha desviat el trànsit per l'antiga C-14, que transcorre pel lateral de la galeria.El tram de la carretera C-14 situat entre Oliana i Coll de Nargó presenta quatre túnels al llarg del recorregut. El tercer d'aquests túnels, el de l'Obaga Negra comprèn 787 metres de longitud i se situa al terme municipal de Peramola. Arran d'un despreniment ocorregut el passat 1 d'agost en aquesta zona, el túnel de l'Obaga Negra va quedar tancat a la circulació, de manera que el trànsit de vehicles es va desviar per l'antiga carretera.Els treballs van consistir en la rehabilitació de la part de l'estructura malmesa amb el despreniment per tal de garantir la seva estabilitat. També es van fer tasques d'auscultacions del terreny, per tal de comprovar l'estat general de la infraestructura i garantir en tot moment la seguretat dels conductors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.