Punt divers

Els afectats per la crisi de Copalme es tornaran a mobilitzar en adonar-se que passa el temps i no els donen cap solució

La Plataforma d'afectats per la fallida de la secció de crèdit de la cooperativa de porcí Copalme d'Almenar (Segrià) han vist que passat 'un any de les primeres mobilitzacions que van emprendre la Generalitat encara no els ha donat cap solució i per això han decidit reprendre les accions de protesta, en concret divendres vinent, 4 de desembre, tenen previst tallar la N-232 que passa per dins la població d'Almenar, a dos quarts de sis de la tarda. Els afectats asseguren en un comunicat que durant aquest període de temps s'han adonat que l'administració els 'està prenen el pel i que s'està passant el temps deliberadament sense tancar aquell acord famós que sempre es tancarà la setmana vinent'.

Expliquen que els afectats estan 'desesperats' ja que la setmana vinent farà ja un any que van començar a emprendre accions de protesta, en aquell cas un tall de carretera i 'encara estem amb les mans buides'amb 'moltes promeses, això sí, però sense res palpable'. Des de la plataforma entenen que les mobilitzacions van servir perquè la Generalitat se'ls escoltés i perquè anés canviant la situació en què es trobaven. Per això, ara han decidit iniciar accions 'que tan poc ens agraden però que desgraciadament son les úniques que donen resultats positius'. Així, els membres de la plataforma tallaran divendres vinent a la tarda la N-232, a Almenar.Copalme es troba en procés concursal des del 2008. El Govern va autoritzar al setembre l'Institut Català del Crèdit Agrari (ICCA) a concedir un préstec de 7 milions d'euros a Copalme, que actualment es troba en procés concursal. L'objectiu d'aquesta operació era que la cooperativa pogués signar un conveni amb els seus creditors per cobrir al voltant del 50% del deute que té amb els seus creditors ordinaris, una part important dels quals són estalviadors de la seva secció de crèdit. Gràcies a aquest préstec aprovat pel Govern, els estalviadors han de poder recuperar part dels diners que tenien dipositats en la secció de crèdit de Copalme i que es trobaven immobilitzats, després que la cooperativa iniciés un procés concursal l'any 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.