Punt divers

Una de les dificultats de comunicació dels equipaments del Pirineu és la visió folklòrica que encara es té de la zona

La Jornada entorn les estratègies pràctiques de comunicació per al Patrimoni Cultural que s'han celebrat aquest dijous a Esterri d'Àneu han posat de relleu els principals reptes a superar per poder donar-se a conèixer. Pere Aymerich, coordinador de les jornades, ha apuntat les dificultats físiques, els problemes tecnològics, el centralisme i la visió folklòrica que encara es té de la zona del Pirineu. Aymerich aposta per aprofitar les oportunitats que ofereixen les noves tecnologies i la gent que visita aquestes comarques per d'altres motius com poden ser l'esquí o els esports de riu. La jornada l'ha organitzat la Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu formada per 44 equipaments.

La Xarxa de Museus i Equipaments Patrimonials de l'Alt Pirineu i Aran vol millorar l'eficàcia dels museus i equipaments patrimonials d'aquest territori i amb l'objectiu clar de buscar mecanismes per impulsar polítiques de cooperació. Pretén potenciar les dinàmiques compartides, transversals, de consens i amb un important grau de planificació i disseny previ. Aymerich ha dit que es tracta d'unir esforços per optimitzar els recursos existents com ara compartir tècnics o estratègies de comunicació. Volem arribar a ser un conjunt plenament articulat i participatiu, una eina de treball que ajudi a millorar diferents aspectes i generi noves dinàmiques entre els museus i equipaments patrimonials de l'Alt Pirineu i l'Aran.Aymerich ha dit que sovint és difícil trobar la via de guanyar notorietat als mitjans des dels museus i equipaments patrimonials. El periodista Joan-Albert Argerich ha parlat de les estratègies bàsiques per treure tot el rendiment a les accions comunicatives dels equipaments culturals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.