Punt divers

Els museus de la demarcació de Lleida s'uneixen per celebrar el Nadal

ALT PIRINEU I ARAN

Els museus de la demarcació de Lleida s'uneixen per programar una activitat conjunta i celebrar el Nadal. Així, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Musèu dera Val d'Aran, el Museu de Lleida: diocesà i comarcal, el Museu Comarcal de l'Urgell, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona, el Museu Comarcal de Cervera, el Museu de la Noguera, el Museu d'Art Jaume Morera, el Museu de Guissona Eduard Camps i el Museu de la Conca Dellà han triat un objecte de les seves col·leccions que representi el Nadal i proposen visitar els diferents equipaments durant aquestes festes per conèixer el seu ric patrimoni històric, artístic, arqueològic, etnològic i cultural.

Una bústia en forma de rei on els nens i nenes dipositaven les cartes enviades als Reis Mags és l'objecte que ha triat l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu; el Musèu dera Val d'Aran, per la seva banda, ha elegit una obra del Mestre de Vielha: una Nativitat del retaule de Sant Miquèu procedent de Vilac; el Museu de Lleida: diocesà i comarcal ha elegit un relleu d'alabastre atribuït a Damià Forment, procedent de l'antiga església de Sant Joan de Lleida i que representa una Epifania; el Museu Comarcal de l'Urgell presenta una Nadala de l'any 1945; per la seva part, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha triat una pintura sobre fusta, que representa un Naixement, i que procedeix de Sant Andreu de Sagàs (Berguedà); el Museu Comarcal de Cervera presenta un conjunt de figures de pessebre, obra de Josep Anicet Santigosa (1823-1898); el Museu de la Noguera, per la seva banda, ha triat una Epifania del Mestre de Balaguer, pertanyent al retaule de l'església de Sant Salvador de la capital de la Noguera, i datada al primer quart del segle XVI; el Museu d'Art Jaume Morera mostrarà un dibuix de Xavier Gosé, 'Noël'; el Museu de Guissona Eduard Camps exposarà una creu de terme; i, per últim, el Museu de la Conca Dellà, ha elegit una taula del retaule d'Abella de la Conca, que representa una Nativitat i Epifania, realitzat per Pere Espallargues a finals del segle XV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.