Punt divers

El DPTOP aprova els estudis informatiu i d'impacte ambiental de la futura variant de Vilanova de Bellpuig

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha aprovat els estudis informatiu i d'impacte ambiental de la futura variant de la C-233 a Vilanova de Bellpuig (Pla d'Urgell), un cop ha finalitzat el procés d'informació pública i tramitació ambiental. La futura variant permetrà reduir el pas de vehicles per l'interior del municipi i, així, millorar la mobilitat i la seguretat tant a la C-233 com al nucli urbà. El DPTOP preveu destinar 2,6 milions d'euros a l'actuació, en el marc de les millores a la C-233, també coneguda com a Eix de les Garrigues ja que discorre en bona part per aquesta comarca.

La C-233 travessa la comarca de les Garrigues i la comunica, pel nord, amb el Pla d'Urgell i l'Urgell fins a Bellpuig i, pel sud, amb la Ribera d'Ebre, fins a Flix. Política Territorial i Obres Públiques està desenvolupant diverses actuacions de millora en aquesta carretera, com ara la variant de les  Borges Blanques i el condicionament del tram entre Castelldans i l'Albagés.  La construcció de la variant de Vilanova de Bellpuig permetrà que els vehicles evitin el pas per l'interior del nucli urbà, molt estret en algun punt. Ara, el DPTOP ha aprovat els estudis informatiu i d'impacte ambiental corresponents, un cop s'ha acabat el procés d'informació pública i de tramitació ambiental, per tal d'impulsar-ne la redacció del projecte constructiu. Variant de 2,3 quilòmetres La variant aprovada compta amb una longitud de 2,3 quilòmetres i una amplada de 9 metres, amb dos carrils per la circulació de 3,5 metres, i dos vorals d'1 metre cadascun. El projecte preveu que el traçat s'iniciï amb una rotonda a nivell amb l'actual C-233 i discorre pel sud del nucli de Vilanova de Bellpuig fins enllaçar altre cop amb la C-233 mitjançant una altra rotonda a nivell.  Uns 600 metres després de l'inici de la variant, el projecte preveu la formació d'un pas superior de 16 metres de longitud i 10 d'amplada sobre la carretera per tal de donar continuïtat al camí de la Plana. A 800 metres d'aquest punt, s'hi habilitarà una altra rotonda a nivell per tal de connectar amb el camí de Sant Martí.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.