Punt divers

Ports de la Generalitat inicia la millora del pantalà destinat a creuers turístics locals del port de l'Ametlla de Mar

TERRES DE L'EBRE

Ports de la Generalitat ha iniciat les obres de millora del pantalà destinat a creuers turístics locals i a xàrters, ubicat a la moll de ribera del port de l'Ametlla de Mar. La nova instal·lació, segons sosté l'organisme que depèn del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, vol dinamitzar el sector turístic del municipi i de la seva àrea d'influència, habilitant l'esmentat pantalà per al tràfic de passatgers dels creuers turístics locals i dels xàrters. Les obres suposaran una inversió de 85.000 euros i tindran un termini d'execució d'un mes. L'actuació iniciada s'emmarca en el Pla d'Inversions 2009-2012 de Ports de la Generalitat, aprovat recentment.

L'objectiu de les obres, precisament, és habilitar el pantalà pel tràfic de passatgers dels creuers turístics locals i dels xàrters, i fomentar aquesta activitat per tal de dinamitzar el sector turístic en el municipi. Per executar aquesta habilitació, s'aprofitaran les piles de l'antic pantalà i es reforçaran per tal de fonamentar el nou pantalà de creuers. Les plaques del terra d'aquest pantalà es renovaran totalment i se'ls donarà una protecció per a l'ambient marí. Així mateix, la instal·lació es dotarà de torretes per subministrar aigua i electricitat als usuaris.

El pantalà, en forma de 'T', disposa d'una línia d'atracament de 33 metres, en la primera alineació, on les embarcacions es poden distribuir a banda i banda del pantalà. A més, té 23 metres longitudinals, en el martell o segona alineació. Així, a la nova instal·lació hi podran atracar de 3 a 4 vaixells, depenent del tipus d'eslora. Les obres se situen a la zona de ribera, concretament al pantalà que hi ha al davant de l'antiga fàbrica de gel del port de l'Ametlla de Mar. Abans aquest pantalà l'usaven les embarcacions pesqueres per carregar el gel. Al juny de 2003 va entrar en funcionament la nova fàbrica de gel i, des d'aleshores, aquest pantalà s'ha utilitzat per les embarcacions pesqueres i pels creuers turístics locals que transporten passatgers per la costa de les Terres de l'Ebre.

Segons dades de Port de la Generalitat, durant 2007, els ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre (Baix Ebre) i Sant Carles de la Ràpita (Montsià) van tenir un tràfic de 140.583 passatgers. Aquesta xifra representa el 26% del total de passatgers de creuers turístics locals, 547.198, que es van rebre, en el període 2007, en els ports gestionats per la Generalitat arreu del litoral català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.