Punt divers

PSC-Progrés de Coll de Nargó presenta divuit al·legacions al Pla Urbanístic

ALT PIRINEU I ARAN

El grup de PSC-Progrés a l'Ajuntament de Coll de Nargó ha presentat divuit al·legacions a l'aprovació inicial del Pla Urbanístic, juntament amb més de 120 veïns del mateix municipi, que, segons apunta el grup municipal en un comunicat, 'també han mostrat el seu desacord amb el Pla presentat per l'equip de govern'. El grup de Progrés ja va votar en contra de l'aprovació inicial destacant que el projecte tenia 'deficiències i mancances importants'. Segons la portaveu del grup del PSC-Progrés, Pilar Aubet, 'la gran quantitat d'al·legacions presentades pel poble demostra que no s'ha tingut en compte la opinió dels veïns en l'elaboració del Pla Urbanístic'.

Progrés destaca algunes de les al·legacions com 'la supressió de la rotonda de la Capella de Sant Climent, la distribució errònia de càrregues i beneficis dels polígons urbans, la supressió de vivendes de protecció oficial o la mala planificació d'alguns dels carrers més importants i històrics del nucli, entre d'altres'. En relació a la supressió de la rotonda de Sant Climent, Progrés destaca que 'atès que ja hi ha prevista una rotonda que dóna entrada al poble des de la variant resulta innecessari generar cruïlles que no plantegen problemes de mobilitat com podria ser la ubicació d'un polígon industrial'.

Per altra banda, el grup municipal de Progrés també es qüestiona la distribució de càrregues i beneficis d'alguns sectors i destaca que 'respecte a l'aprofitament dels diferents polígons urbans, s'observen diferències notables entre els sectors P01, P02, P03, P04 i P05, dotant uns de més sistemes que d'altres, fet que vulnera la igualtat en la distribució equitativa de les càrregues i beneficis de les diferents propietat tal com s'estableix a la llei.

El comunicat també lamenta que és 'inviable econòmicament' desenvolupar el sector PM2 (Carrer de Sant Bartomeu). Segons l'al·legació presentada 'resulta inviable considerant la totalitat d'indemnitzacions de les parcel·les afectades per vialitat'. Un altre dels aspectes que destaca de les al·legacions fa referència a la vivenda de protecció oficial que l'equip de govern vol suprimir destacant que 'l'ajuntament vol sol·licitar la dispensa de la reserva del 20% d'habitatge de protecció oficial, aquesta demanda es contradiu amb un dels principals objectius del Pla que és que els joves vinguin a viure a Coll de Nargó ja que hi ha un preocupant envelliment de la població'.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.