Successos

robatoris

S'emporten cable elèctric de Sant Jaume de Llierca

Els lladres han aprofitat els dies festius per robar el fil de part de l'enllumenat públic del polígon del Pla de Politger

El giratori del final del polígon industrial del Pla de Politger nord està a les fosques, des de fa uns dies, perquè uns desconeguts van robar els cables de l'enllumenat elèctric de sis fanals. En total, uns 250 metres, segons els càlculs inicials. Els lladres, que havien de desplaçar-se amb una furgoneta o un camió, s'ho van endur pel mètode clàssic d'obrir la caixa de la part inferior dels fanals, desconnectar els cables i estirar-los. Ahir al matí van tornar a posar les tapes al seu lloc per evitar que algú remenés a l'interior de les caixes i prengués mal.

Els fets es van descobrir ahir al matí, però el robatori es podria haver produït fa dies perquè, amb motiu de la festa major d'Olot, les empreses del polígon van estar tancades des de dimecres de la setmana passada fins ahir a primera hora. En ser un espai industrial sense cap altre tipus d'establiment, els dies festius la zona queda ben deserta. El fet que no hi hagués moviment al polígon durant uns dies i la situació allunyada de la plaça –en un extrem de la zona industrial, a molta distància de l'N-260 i l'autovia– hauria permès als lladres treballar sense presses.

Indignació

L'alcalde, Enric Llongarriu, es va mostrar indignat pel robatori i va lamentar que sigui molt difícil evitar aquesta mena d'actes delictius. També va fer notar que això suposarà una despesa extra per al municipi. Ahir, però, encara no s'havia calculat el que costarà reposar la instal·lació.

El del Pla de Politger no ha estat un cas excepcional a les comarques de Girona. El precedent més notori és el de Castell-Platja d'Aro, on en els darrers mesos els han robat un total de 9 quilòmetres de cable elèctric de l'enllumenat públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.