Punt divers

El sector turístic de les Valld d'Àneu ha perdut entre un 20 i un 50% de reserves pel tancament del Port de la Bonaigua

ALT PIRINEU I ARAN

El sector turístic de les Valls d'Àneu diu haver perdut entre un 20 i un 50% de les reserves per culpa que el Port de la Bonaigua estigués tancat el passat cap de setmana. Carles Cortina, president del Consorci Valls d'Àneu Iniciatives Turístiques, explica que el volum de reserves ha disminuït molt i les anulacions freguen el 20%. Pel que fa a les escoles d'esquí que operen a la zona com l'Escola d'Esquí Àneu, ha perdut el 50% de les classes contractades en no poder desplaçar-se fins a l'estació de Baqueira Beret. Ramon Villuendas, president de la Mancomunitat de municipis de les Valls d'Àneu, ha reclamat el túnel per estar més prop dels serveis de l'Aran com l'Hospital donat que el Sobirà no en té.

Carles Cortina, diu que les Valls d'Àneu són les que més es ressenten del fet que el Port estigui tancat durant tants dies donada la proximitat amb l'estació d'esquí de Baqueira Beret. A la disminució de reserves i anulacions hi afegeix el sentiment de frustració amb què es queden els clients que es desplacen fins a la zona i finalment no poden anar a esquiar al lloc escollit. Tots aquests aspectes explica que dificulten poder consolidar la clientela

Cortina diu que el tema de la seguretat és el principal i demana infraestructures i inversions per solucionar el problema d'una manera definitiva. Cortina diu que la solució definitiva passa per la construcció del túnel de la Bonaigua però que momentàniament fan falta més parallaus i sistemes de seguretat.

Oriol Eroles, responsable de l'escola d'esquí i de snow Àneu, que opera majoritàriament a Baqueira Beret lamenta el fet de no poder oferir el servei que han contractar els seus clients degut a què el port està tancat. Aquesta setmana explica que el 50% de les reserves les han hagut d'anular o fer les classes en d'altres estacions amb el sobrecost econòmic que li suposa. Pel que fa al lloguer de material també ha baixat considerablement.

Oriol Eroles lamenta que el volum principal del negoci el fan durant l'hivern i sí els ingressos disminueixen el negoci se'n ressent. Eroles demana que durant l'època d'estiu es facin les actuacions de prevenció necessàries per no tornar-se a trobar en aquesta situació més temporades.

Ramon Villuendas, president de la Mancomunitat de Municipis de les Valls d'Àneu, explica que tant els petits empresaris com els grans s'han ressentit de tenir el Port tants dies tancat. Villuendas reclama la construcció del túnel no solament per poder anar a esquiar i que el sector turístic no se'n vegi ressentit sinó també per la proximitat amb l'Aran que els suposaria. Villuendas explica a tall d'exemple que al Pallars Sobirà no hi ha hospital i d'aquesta manera podrien anar al de Vielha fàcilment.

Villuendas demana unitat política per reclamar una infraestructura tant bàsica per al Pallars Sobirà com és el túnel del Port de la Bonaigua. Villuendas diu que no pot ser que el Pallars Sobirà estigui incomunicat de l'Aran durant 8 dies continuats com els que ja acumulen. Durant aquest hivern el Port ha estat tancat gairebé una trentena de dies



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.