Punt divers

La vint-i-sisena edició de la Festa dels Tres Tombs d'Anglesola aplega més de 100 carros i 400 cavalleries

CATALUNYA

Anglesola ha celebrat aquest diumenge la vint-i-sisena edició de la Festa dels Tres Tombs. Aquest any sí s'ha pogut fer la festa prevista l'any passat per celebrar els 25 anys de la festa i que es va haver de suspendre per la pluja. L'edició d'aquest any, sota el títol 25+1, ha aplegat més de 100 carruatges i 400 cavalleries procedents d'una quarantena de poblacions de Catalunya i Aragó. Un dels carruatges més destacats que han participat a la Festa dels Tres Tombs és un del Prat de Llobregat amb vuit cavalls. Aquest cap de setmana han passat prop de 10.000 persones per la Festa dels Tres Tombs i el Mercat Medieval d'Anglesola, que aquest any ha fet la seva tretzena edició.

  La Festa dels Tres Tombs d'Anglesola ha aplegat carruatges de tot tipus entre carros de pagès, carruatges, tartanes i carros grans de traginers, procedents d'una quarantena de poblacions de Catalunya i Aragó. Són destacables els carros que han vingut de les poblacions més importants de Catalunya on també es fa la festa dels Tres Tombs, com ara Vilanova i la Geltrú, Valls, Igualada, Prat de Llobregat, Monistrol, Molins de Rei o Sant Cugat entre altres. La festa s'ha fet com estava previst per celebrar el vint-i-cinquè aniversari, que va ser l'any passat, i amb vista al futur es vol anar adaptant a les noves necessitats que sorgeixen, tal com explica el president de la Societat Sant Antoni Abat d'Anglesola, Domingo Macià. La Festa dels Tres Tombs ha estat presidida pel conseller d'Alimentació, Agricultura i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, que en referència a la manca d'avals bancaris pels agricultors per poder accedir als ajuts del departament, ha assegurat que ja es disposa de diners d'entitats privades avaladores a nivell de Catalunya com ara Avalis i d'altres entitats estatals.  El bon temps ha permès fer la festa aquest any i que no s'hagi hagut de suspendre com l'any passat per la pluja. Això ha atret prop de 10.000 visitants entre els dos dies que té lloc la fira tot i que ja es va inaugurar el divendres a la nit. A part de la fira medieval i els tres tombs també s'han fet concursos de pintura ràpida, una fira de cavalls creuats i equipaments i la prova hípica de la tercera Lliga Intercomarcal d'Enganxes Amateur. Entre els assistents se sortejarà un carro ple de fato.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.