Punt divers

Verges retorna al passat per acollir la primera processó dirigida per Lluís Llach

COMARQUES GIRONINES

Il·luminació tènue i torxes per evocar l'època medieval han acollit la primera processó de Verges dirigida pel cantautor Lluís Llach. 'La Dansa de la Mort' s'ha pogut veure, en ple segle XXI, com en els seus orígens. És una verdadera relíquia, una dansa d'esquelets tradicional que ha sobreviscut des de l'època medieval. Però aquesta no és l'única novetat que ha introduït el nou director de la popular processó. Llach ha posat al dia la tradició i, sense perdre l'ànima que l'ha fet un referent, ha renovat vestuaris i ha afegit noves músiques per acompanyar algunes escenes. Diversos Agnus Dei dels segles XX i XXI han acompanyat les escenes on Jesús és el protagonista.

La Simfonia número 11 de Xostakovitx ha acompanyat els moments de la representació on el fill de Déu no té el pes determinant. Una de les principals novetats d'aquest any és el canvi en l'escenografia del judici fet per Ponç Pilat i la crucifixió.La Processó de Verges està estructurada en dues parts. La primera part es representa dalt d'un escenari a la plaça Major mentre que la segona part és la desfilada dels protagonistes de la processó pels els carrers de la vila. Ple absolut a la plaça Major del poble en la primera edició dirigida pel 'noi de Verges', Lluís Llach. Les 1.500 entrades s'han exhaurit cinc hores abans i els carrers de la població estaven plens de gent que ha seguit la processó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.