Punt divers

El desallotjament de La Forestal d'Escòs, casa ocupada propietat de Medi Ambient està a punt de produir-se

ALT PIRINEU I ARAN

La directora general de Medi Natural, Núria Bonaventura, ha explicat que el desallotjament de la Forestal, casa ocupada al nucli d'Escòs des del 2006, propietat del departament de Medi Ambient, es produirà aviat. Bonaventura ha dit que s'està arribant al final de la via judicial i aviat es desallotjarà l'edifici. La directora general ha explicat que l'important és que d'aquesta manera es podrà iniciar el projecte del centre de recuperació del gall fer projectat en aquest edifici. La directora general ha visitat el nou punt d'informació del Parc Natural de l'Alt Pirineu a Araós, on ha dit que ha de servir per dinamitzar aquesta zona del parc.

La Forestal d'Escòs va ser ocupada al maig del 2006, després d'estar tancada durant més de 20 anys. Aquesta va ser la primera ocupació d'un espai públic que es va fer a les comarques del Pirineu. Després de rebre diferents peticions per escrit per part del departament de Medi Ambient i fer-ne cas omís l'única solució que va quedar al departament va ser la via judicial, que sembla ara, segons paraules de Núria Bonaventura que arriba al final.

Pendent de solució també hi ha encara l'ocupació d'un segon edifici propietat de Medi Ambient al municipi de Sort. Es tracta de l'edifici de Casovall cedit a la cooperativa de Sort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.