Punt divers

Tiurana podrà optar a ajuts econòmics en ser reconegut 'zona de muntanya'

PONENT

El Govern ha aprovat aquest dimarts incloure la població de Tiurana (Noguera), com a zona de muntanya per tal que formi part del conjunt de municipis inclosos en aquesta tipologia i pugui beneficiar-se dels ajuts corresponents. Tiurana és un petit municipi de 48 habitants i de 16 quilòmetres quadrats. El Pantà de Rialb ha submergit una tercera part del seu terme així com l'antic poble de Tiurana. Els municipis inclosos en comarques i en zones de muntanya passen a ser catalogats com a 'municipis de zones desafavorides i de muntanya' i a ser beneficiaris, per tant, de diversos ajuts, sempre i quan compleixen uns requisits i estiguin sotmesos a circumstàncies limitadores de l'activitat econòmica.

Aquest és el cas, per exemple, dels agricultors, que poden cobrar les indemnitzacions compensatòries de muntanya i poden accedir a ordres d'ajuts específiques per a aquests municipis, especialment en matèria de vialitat i retirada de la neu.

Tiurana no havia sol·licitat fins ara ser considerat municipi de zona de muntanya per les especials circumstàncies que estava vivint, derivades de la construcció del pantà de Rialb. A partir d'aquest dimarts, però, Tiurana és un municipi de 'zona de muntanya'.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.