Punt divers

Augmenten les visites a Santes Creus arran la troballa de Pere II el Gran

Les visites al monestir de Santes Creus han crescut aquest desembre des que es va conèixer la important troballa que la tomba de Pere II el Gran conserva intacte el cos del rei. El monestir ha rebut més de 1.500 visites, quan el desembre de l'any passat van rondar les 1.100. En declaracions a l'ACN, la conservadora del Museu d'Història de Catalunya, Marina Miquel, ha assegurat que el motiu de la visita ja no és tant el monestir, sinó poder veure la tomba, arran la difusió que ha tingut la troballa, única a Europa. Ara la tomba, però, ja no és visitable. S'ha tancat el transsepte amb una fusta de tres metres d'alçada que impedeix l'accés dels visitants per tal que es pugui treballar en la restauració.

Abans d'obrir la banyera de pòrfir on es troba el cos del rei, un equip de deu investigadors, entre restauradors i arqueòlegs, estan estudiant les proves de color de la tomba de Pere el Gran i la de Jaume II, i s'ha començat a treballar en la làpida de la Roger de Llúria. Són els treballs preliminars abans de procedir a l'obertura de la banyera -una llosa de 900 quilos ha mantingut el sarcòfag intacte, tot i que hi va haver intents de saqueig. Està previst obrir-la de cara entre gener i març de l'any vinent. Fins aleshores, no es pot saber quin mètode de treball se seguirà.'Treballem amb dos escenaris en funció de l'estat físic que presentin les restes: o traslladar-les al Centre de Restauració de Béns Mobles o treballar in situ a Santes Creus'. El calendari marcat pel Museu d'Història és tenir enllestida la restauració a principis de juny. Durant aquest temps romandrà tancat el transsepte -situat entre l'altar i la nau-, mentre l'altar s'ha trasllat a baix a la nau perquè pugui continuar el servei religiós al temple. Les tombes, però, ja no queden a la vista, després d'haver despertat l'interès dels visitants, 400 més del que és habitual.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.