Punt divers

Mollerussa suprimeix l'àrea de caça per convertir-la en una zona de seguretat

PONENT

L'Ajuntament de Mollerussa sol·licitarà a la Direcció General de Medi Natural l'anul·lació de l'àrea de caça ubicada al terme de Mollerussa i de titularitat municipal amb l'objectiu de transformar-la en zona de seguretat prohibint-hi, així, l'ús d'armes de foc. Tot i això, per aconseguir aquest objectiu, prèviament serà necessari que l'àrea de caça passi a ser terreny d'aprofitament comú, tal com marca la normativa de Medi Natural, segons ha explicat l'alcaldessa de la ciutat, Teresa Ginestà. El consistori del Pla d'Urgell confia que a la pròxima temporada de caça ja no es pugui practicar aquesta activitat al terme municipal de Mollerussa.

L'objectiu del consistori amb aquesta mesura és reduir el perill que suposa tenir un àrea d'aquestes característiques en el terme municipal de la ciutat que és de 'reduïdes dimensions'. Segons Ginestà, una altra de les finalitats és preservar la seguretat en determinades zones com la Serra, on hi ha part del terme habilitat per caçar, ja que acull un bon nombre d'activitats esportives, lúdiques i escolars 'que aconsellen que es transformi en zona de seguretat'.
Cal recordar que l'Ajuntament de Mollerussa és titular de la seva àrea de caça des de finals del 2004 quan es va aprovar en el Ple la cessió de la titularitat que fins llavors havia tingut la Cooperativa Agrícola de Mollerussa. La temporada de caça va finalitzar aquest diumenge i no es torna a obrir fins el 12 d'octubre, moment en què el consistori preveu haver enllestit tots els tràmits per convertir l'àrea de caça en una zona de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.