Punt divers

El Pla d'Urgell posa en marxa el servei de deixalleria mòbil a la comarca

PONENT

El Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha posat en funcionament aquest mes de febrer el servei de deixalleria mòbil a la comarca, després de l'entrada en funcionament del servei de recollida de residus en contenidors soterrats. La deixalleria mòbil recorre, de forma itinerant, els diferents municipis del Pla d'Urgell -exceptuant Mollerussa- per recollir aquells residus que per les seves característiques com ara la seva toxicitat o volum no poden ser recollits a través dels contenidors soterrats. El servei de deixalleria mòbil complementa altres serveis de la comarca com són les deixalleries fixes de Mollerussa i Castellnou de Seana i la recollida d'objectes voluminosos a domicili.

Els veïns del Pla d'Urgell ja poden utilitzar la deixalleria mòbil per llençar-hi de forma gratuïta residus en petites quantitats com ara fluorescents, bateries, piles, dissolvents, pintures, olis vegetals i minerals, radiografies, aerosols, vidre pla, roba, residus verds, runa, petits electrodomèstics i altres residus especials.

La deixalleria mòbil donarà servei a la setmana a dos dels pobles que han implantat el sistema de recollida soterrada als seus municipis. Està previst que cada setmana, els dimarts i els dimecres, la deixalleria s'estigui en un municipi i dijous i divendres, en un altre. El Consell Comarcal del Pla d'Urgell estima que la deixalleria passarà per cada municipi amb una periodicitat d'uns dos mesos. L'horari de recollida va de les deu del matí a les dues del migdia i de dos quarts de quatre a dos quarts de sis la tarda.

Cada ajuntament ha escollit un lloc al seu municipi perquè els ciutadans puguin dipositar-hi els residus especials, és a dir on s'ubicarà la deixalleria mòbil. El consell ja ha enviat cartes als veïns de la comarca amb informació detallada del servei. A més, la persona encarregada del funcionament de la deixalleria també assessorarà i ajudarà els usuaris a l'hora de dipositar els residus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.