Punt divers

Álvarez matisa que no demana un boicot als productes de Sony però reitera que ha comès una gran irresponsabilitat

PONENT

El secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha matisat aquest dimarts que no ha demanat un boicot a la compra de productes de la casa Sony després que aquesta anunciés un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 275 treballadors de la planta de Viladecavalls. En aquest sentit però, ha reiterat que la multinacional japonesa ha comès una gran irresponsabilitat anunciant-lo abans de les festes de Nadal, perquè no han valorat les conseqüències que pot tenir per al sector, els seus treballadors i el seu entorn. Álvarez ha participat en la cloenda de la jornada de treball de delegats i delegades de les terres de Lleida que el sindicat ha portat a terme a Mollerussa.

Josep Maria Álvarez ha demanat a Sony més temps per acordar un pla de viabilitat per a la planta de Viladecavalls (Vallès Occidental) i ha demanat que no es mal interpretin les paraules que va formular ahir dilluns on s'induïa a un possible boicot a la multinacional japonesa aprofitant la campanya de vendes de Nadal.

Pel que fa a la prorrogació de l'ERO de Seat, Álvarez ha assenyalat que té lloc com a conseqüència d'una disminució de les vendes que arriba al 40%. En aquest sentit, s'ha mostrat confiat que es tracta d'una situació que no serà eterna i ho ha desvinculat de l'estat de Nissan i Sony.

Així mateix, Álvarez també ha parlat de la situació de Nissan i ha insistit de nou en apostar per la formació professional dels treballadors després que així ho reclamessin els responsables de la multinacional japonesa. D'aquesta manera, el màxim responsable d'UGT ha reclamat novament als governs que inverteixin en aquest tipus de formació i ha recordat a les famílies que 'el fill que fa la FP no té perquè ser menys que el que ha escollit una carrera universitària'.

Davant l'actual situació de crisis, Josep Maria Álvarez ha reclamat també als governs que treballin perquè els crèdits arribin a les empreses i les famílies. En aquest sentit, ha assenyalat que la crisi és de consum i no d'indústria i que per tant les actuals condicions de treball i els salaris no són el suficientment bons. Per això ha recordat a la banca espanyola que no pot estar mirant cap a una altra banda davant aquesta situació.

Per Álvarez és necessari que el país es prengui seriosament les polítiques industrials i des de les administracions s'aposti per adjudicar projectes i obres a les empreses locals en detriment de les foranies. Així mateix, ha demanat un pla de xoc per rescatar la indústria apostant per una inversió en més innovació i qualitat al sector.

Josep Maria Álvarez ha fet aquestes declaracions moments abans de clausurar una jornada de treball de delegats i delegades de la UGT a les terres de Lleida que ha tingut lloc al teatre L'Amistat de la capital del Pla d'Urgell. En la jornada hi han participat uns 120 delegats.

La secretària de política institucional de la UGT de Catalunya, Eva Granados, ha apostat per generar més ocupació i més serveis públics per sortir de la crisi. En aquest sentit i pel que fa a la demarcació de Lleida, ha indicat que l'aeroport de Lleida-Alguaire requerirà grans infraestructures al seu voltant i que caldria aprofitar aquesta demanda per recol·locar treballadors del sector de la construcció que s'han quedat a l'atur.

Segons Granados a Lleida durant aquest 2008 s'ha passat dels 10.000 aturats als 17.400, i han tingut lloc una vintena d'ERO's a diferents empreses. La sensació global però, no ha estat tant dramàtica com a Barcelona perquè considera que aquests acomiadaments s'han generat en forma de 'gota a gota'.

Finalment, la secretaria general de la UGT a Lleida, Rosa Palau, ha remarcat que a Lleida cada dia tenen lloc uns 14 acomiadaments i ha insistit en què caldrà sortir de la crisi millor de com s'hi ha entrat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.