Punt divers

S'inaugura l'estació meteorològica automàtica de Sort, que permetrà fer 'caracteritzacions' del clima del Pallars Sobirà

El director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), David Rodríguez, ha inaugurat aquest dissabte a la tarda l'estació meteorològica automàtica (EMA) de Sort. L'estació, ubicada a l'Escola de Piragüisme, envia dades des de l'estiu passat i s'ha pogut posar en marxa gràcies al conveni signat el 8 de juliol de l'any passat entre el Servei Meteorològic de Catalunya i l'Ajuntament de Sort. Rodríguez ha destacat 'la importància' de l'estació per fer 'caracteritzacions' del clima del Pallars Sobirà i de la seva capital. Aquesta estació meteorològica és la número 165 que s'instal·la a tot Catalunya.

L'equipament disposa de sensors meteorològics per mesurar les diverses variables meteorològiques com la temperatura, la humitat relativa de l'aire, la pressió atmosfèrica, la precipitació i el gruix de neu. Les dades subministrades per tots aquests sensors s'envien des de l'EMA fins a la seu central del Servei Meteorològic de Catalunya cada 30 minuts mitjançant comunicació mòbil GSM. Aquests valors s'emmagatzemen i se sotmeten a diversos controls de qualitat per garantir la validesa de la mesura i dipositar-la a la Base de Dades Meteorològiques de Catalunya.La informació facilitada per l'estació es pot consultar a la pàgina web i serveix per realitzar els diversos butlletins climàtics que periòdicament desenvolupa l'SMC, per tasques de vigilància i predicció meteorològica. El nou equipament vol assegurar d'una banda la continuïtat d'una sèrie dedades meteorològiques d'observació manual que ha estat contínua des de fa més de 25 anys i que té una gran importància per a l'estudi del clima de la zona. A més, l'EMA de Sort forma part d'un programa d'actuacions del Servei Meteorològic de Catalunya que té per objectiu disposar de dades meteorològiques de temperatura i de precipitació a totes les capitals de comarca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.